Muzica de vineri: Guns N’ Roses

Muzica de vineri de saptamana aceasta este cu Guns N’ Roses. De ce anume? Pur si simplu pentru ca au fost, sunt si vor fi mereu una dintre trupele favorite ale subsemnatului si pentru ca saptamana aceasta m-am apucat iar sa ii ascult.

Guns N’ Roses ascult cam dintotdeauna. Am ca dovada a acestui fapt inclusiv poza de la sfarsitul clasei a patra, pe care o mai are mama pe undeva, in care am un tricou cu Guns pe mine. De atunci am purtat nenumarate tricouri cu trupa (am unul si acum prin dulap), le-am ascultat albumele de le-am tocit in varii tipuri de format, de la LP la CD si de la mp3-uri in Winamp (care a scapat de la disparitie) pana la streaming pe Spotify.

Ca unii zic ca Axl Rose a facut trupa bucati dupa plecarea membrilor originali si ca ala nu e Guns N’ Roses, nu e problema mea. Mie pe alocuri imi place “Chinese Democracy” si tot regret ca nu am vazut Guns live, desi la Slash am fost anul trecut si nu pot nega ca Myles Kennedy se descurca bine si cand canta piese Guns.

Totusi, nimic nu are cum sa redea farmecul Guns N’ Roses din vremurile bune, cand a iesit dublul album “Use Your Illusion”, plin de hituri. Pot sa citez din memorie nume de hituri: “November Rain”, “Estranged”, “Don’t Cry”, “Civil War” sau genialul cover dupa Bob Dylan – “Knockin’ On Heaven’s Door”.

Insa nu vom asculta toate hiturile, desi vom ramane pe “Use Your Illusion”, care are multe alte lucruri de oferit, amintiri din niste ani in care trupa asta domina planeta. Daca ma uit cine o domina acum din punct de vedere muzical,  parca m-as intoarce in timp.

Incepem cu “Breakdown”, o piesa mai putin cunoscuta, care mi-a fost tot timpul foarte draga. Nu a fost lansata ca single, dar are ceva foarte special.

Cea de-a doua alegere este cel putin la fel de reusita. Chiar daca a avut parte de videoclip, “Yesterdays” nu a ajuns niciodata la popularitatea pieselor despre care vorbeam mai sus.

In incheiere, o alta piesa de pe acelasi album dublu, insa de aceasta data este vorba despre unul dintre clipurile cu bugete foarte mari facute in acea perioada, la dorintele lui Axl. Acesta a costat pe la 4 milioane de dolari, bani pe care eu zic ca i-a meritat. Piesa e “Estranged”

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *