Qualcomm cumpara Palm de la HP

Interesanta stire aflam astazi: Qualcomm cumpara Palm de la HP.

Se pare ca HP nu au fost in stare sa faca nimic cu compania achizitionata in 2010, una care promitea in acel moment. Si ce planuri indraznete aveau HP acum vreo 3 ani cu WebOS si terminalele Palm (Palm Pre, Palm Pixie, Palm Pre2 sau HP Veer), si cum vroiau ei sa faca un ecosistem integrat cu pc-urile si laptopurile HP, cu sincronizare si toate cele… Dust in the wind… O perioada nefasta pentru HP as putea spune, tin minte ca se gandeau sa renunte la productia de PC-uri in acele vremuri. Totul sub “inteleapta” administratie a lui Leo Apotheker, personaj care intre timp a fost dat afara.

De mentionat ca sistemul de operare WebOS a fost vandut catre LG inca de anul trecut, coreenii lansand deja primul televizor pe baza lui.

Cred ca mai degraba Qualcomm a tintit colectia de patente Palm, care cuprinde aproape 1400 de brevete pentru Statele Unite si inca 1000 pentru alte tari. De asemenea, Qualcomm cumpara si patentele pentru iPaq si Bitfone.

Sa intelegem ca HP renunta definitiv la piata smartphone-urilor? Si ca Qualcomm vrea sa isi faca propriile terminale intr-un viitor cat mai apropiat? Sau doar are nevoie de drepturile de proprietate intelectuala ale Palm pentru licentierea tehnologiilor pe care le produce? Vom vedea…

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *