The Following: Microsoft da lectii de product placement

The Following este un serial foarte reusit, nimic de zis, dar pare a fi si un prilej bun pentru Microsoft sa isi atace concurenta printr-un product placement facut intr-un mod al naibii de destept.

Nu stiu daca va uitati la The Following. E un serial facut de Fox, care nu se da la noi, cu Kevin Bacon si James Purefoy in rolurile principale. Mie personal imi place pentru ca e genul de serial “pedal to the metal”, un continuu punct culminant.

Ca sa intelegeti unde bate acest text, The Following e despre un criminal in serie, pe nume Joe Caroll, care creeaza in jurul sau un cult de adepti – un “following”. Caroll e jucat excelent de James Purefoy, in timp ce Kevin Bacon e Ryan Hardy, un fost agent FBI si personajul pozitiv.

Sa vedem insa care e legatura cu Microsoft. Pai, produse Microsoft – mai un Surface, mai un Windows Phone – am vazut si in alte seriale, cum ar fi “Under The Dome”. Acolo insa doar apareau; in The Following compania a decis sa mearga mai departe (oarecum in spriritul reclamelor Scroogled, dar infinit mai subtil).

In ultimul episod, personajul lui Kevin Bacon o cauta pe internet pe o domnisoara pe care vrea sa o protejeze, pentru ca a scapat de un atac al sectei lui Caroll. Iata-l pe Ryan al nostru cu al sau Surface 2.

The Following

Si ce face cu el? Pai, cauta cu Bing, normal.

The Following

Pana aici, toate bune si frumoase. Partea simpatica de-abia vine. Am stabilit ca daca esti un personaj pozitiv ai Surface 2 si folosesti Bing.

Mai incolo in episod apare Joe Caroll (am bagat acum un spoiler, dar n-am ce face), care o roaga pe fiica prietenei lui sa ii caute un anunt, folosindu-si tableta. Si fata scoate tableta, cauta si i-o da. Iata-l pe Joe.

The Following

Si in caz ca nu te-ai prins ce tableta e, ti se arata si ecranul.

The Following

iPad, deci. Concluzia e cat se poate de evidenta – eroii folosesc produse Microsoft, personajele negative au produse Apple. Nu pot decat sa imi exprim admiratia. Asa se face!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *