Olympus OM-D E-M10 – Acelasi retro-look, pret mai bun

Olympus tocmai ce au anuntat oficial noua camera mirrorless OM-D E-M10, care mosteneste din caracteristicile modelelor OM-D E-M1 (cu care ma joc zilele astea) si OM-D E-M5 (pe care am avut-o alaturi intr-o frumoasa vacanta). De altfel seamana foarte tare cu predecesoarele ei, are acelasi fantastic look retro, care nu ii va lasa nepasatori pe pasionatii de fotografie.

Cand va sosi in martie, body-ul va costa aproximativ 700 USD (700 Euro la noi) sau 800 USD intr-un kit cu obiectivul M.ZUIKO DIGITAL 14-42 mm f3.5-5.6 II R. Interesant pretul, mai bun si mai atractiv decat cele ale modelelor precedente.

Olympus OM-D E-M10

Specificatiile camerei sunt urmatoarele: senzor Micro 4/3 Live MOS de 16 Megapixeli, procesor TruePic VII, sistem de stabilizare a imaginii pe 3 axe (derivat din cel pe 5 axe de la E-M5 si E-M1), sistem de autofocus in 81 de puncte, rafala la 8fps (nelimitat JPEG sau 20 de cadre in format RAW), rafala cu AF la 3.5fps, plaja ISO 100-25600.

Olympus OM-D E-M10

Continuam cu un vizor electronic cu o rezolutie de 1.44Mpix, o rata de refresh de 120fps si acoperire 100% din campul de vizualizare al cadrului, cu un ecran LCD rabatabil si tactil de 3 inchi, WiFi incorporat si sistem “focus peaking”, care evidentiaza zona de clar la focalizarea manuala.

Inca cateva imagini ale camerei OM-D E-M10 din diferite unghiuri, mai jos.

Olympus OM-D E-M10

Olympus OM-D E-M10

Olympus OM-D E-M10

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *