Motorola – vanduta de Google lui Lenovo

Google a anuntat ca vinde Motorola celor de la Lenovo pentru 2.91 miliarde de dolari, la prima vedere o pierdere semnificativa pentru gigantul cautarilor online. Asta daca luam in calcul faptul ca, totusi, Google a platit 12,5 miliarde de dolari atunci cand a cumparat compania, acum mai putin de trei ani.

Totusi, mai trebuie luate in calcul cateva aspecte ale acestei tranzactii.

In primul rand, asa cum o spune si comunicatul de presa legat de aceasta achizitie, Google pastreaza marea majoritate a patentelor Motorola. Patentele respective, care se zice ca ar fi vreo 10.000 de felul lor, au fost principalul motiv pentru care Google a dat banii pe Motorola. Atata vreme cat le pastreaza, nu se poate spune ca Google iese neaparat prost de aici. Normal, ele vor fi licentiate celor de la Lenovo, care iau si ei peste 2000.

Mai mult, ca Lenovo ar fi vrut de ceva vreme sa cumpere un brand mare din zona telefoniei mobile – umbla vorba ca va incerca cu BlackBerry, au fost zvonuri si cu HTC. Ei, acum a facut-o, iar asta ii deschide calea pentru a deveni un jucator cu adevarat important. Mai mult decat atat, asta se va traduce in si mai multe modele cu Android pe piata si o raspandire si mai mare a sistemului de operare mobil al celor de la Google.

Google va pastra si grupul Advanced Technology and Projects al Motorola, care trece la Google, in divizia Android. Este vorba despre divizia care lucreaza, printre altele, la Project Ara.

Sunt foarte curios sa vad primele modele rezultate.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *