Olympus TG-850 – pentru ca “Tough”

Sunt destule persoane care prefera sa foloseasca digitale “tough” in timpul vacantelor, care sa reziste cu succes la scufundari in apa, la socuri si chiar la inghet. Am folosit o astfel de camera de la Olympus anul trecut, chiar aproape doua luni. Este vorba de modelul Olympus TG-2, care m-a convins pe deplin de calitatile sale native. Ca sa nu mai spun ca am realizat cu ajutorul ei atat fotografii cat si filmari reusite.

Olympus TG-850

Iata ca acum japonezii anunta un nou model de acest gen: Olympus TG-850. Bineinteles, aceasta poate fi scufundata in apa pana la o adancime de 10 metri, este rezistenta la socul unei caderi de la o inaltime de 2.1 metri, suporta presiunea unei greutati de 100Kg si poate fi utilizata fara probleme si la -10 grade Celsius. Adica buna atat vara la mare cat si iarna pe partie.

Olympus TG-850

La capitolul specificatii sta in felul urmator: lentile cu zoom optic 5x, senzor BSI CMOS de 16 megapixeli, procesor TruePic VII, sensibilitate ISO pana la 6400, filmare full HD/60p, rafala la 7.1 cps.

Dupa cum se vede, ecranul LCD tactil poate fi rotit la 180 de grade, astfel ca poate fi utilizata foarte bine si la “selfie-uri” de actiune, chiar si sub apa.

Camera Olympus TG-850 va fi disponibila din luna martie, la un pret de aproximativ 300 de Euro.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *