Workshop de fotografie de strada (cu Samsung si Aurel Rapa)

Astazi am asistat la un workshop de fotografie de strada organizat de catre cei de la Samsung Romania. Sunt interesat de subiect, asa ca am raspuns afirmativ invitatiei lor in ciuda frigului de afara. Prima parte a evenimentului s-a desfasurat intr-o sala din Muzeul Grigore Antipa, unde domnul Aurel Rapa ne-a aratat fotografiile lui si ne-a explicat (la cerere) cum le-a facut.

Interesant este faptul ca, pe langa un DSLR, acesta foloseste zi de zi si un camera-phone Galaxy S4 Zoom, cu care a obtinut rezultate chiar deosebite. Pana la urma, nu conteaza ce camera ai in mana, ci mai degraba cat de abil esti in surprinderea unui subiect sau moment inedit cu ceea ce ai la indemana. Sincer sa fiu, mi-a cam schimbat parerea pe care o aveam versus S4 Zoom, o sa-i acord mai multa atentie de acum incolo. Ca sa nu mai spun ca am vazut si noua camera mirrorless NX30. Primele impresii despre ea cat de curand.

Dupa ce s-a terminat prezentarea oficiala, am iesit in strada. Aurel Rapa ne-a condus de la P-ta Romana si pana la P-ta Universitatii, incercand sa ne arate cum abordeaza el acest gen de fotografie, unul nu foarte comercial pana la urma. Un stil de fotografie in care trebuie sa fii in strada si pe caldura, si pe frig, si pe ploaie, si pe ninsoare. Subiectele sunt acolo, sunt unice si te asteapta in orice anotimp si pe orice vreme. Un gen de fotografie la care iti trebuie, pe langa un pic de tupeu, si abilitatea de a comunica cu personajele pe care le intalnesti si pe care vrei sa le surprinzi.

Asa ca, ori de cate ori aveti ocazia, nu ezitati sa participati la astfel de evenimente, cu sau fara taxa. Sunt multe cursuri de acest gen gratuite; pentru a afla cand se desfasoara trebuie doar sa urmariti paginile de internet ale firmelor producatoare sau ale magazinelor foto de la noi, cum ar fi cel f64.ro. Daca vreti sa va dezvoltati abilitatile fotografice trebuie neaparat sa-i ascultati si sa-i vedeti in actiune pe cei care au reusit in acest domeniu.

Cateva imagini din cadrul evenimentului, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *