Facebook implineste azi 10 ani

Facebook, cea mai populara retea sociala a planetei, cu nu mai putin de 1.23 miliarde de utilizatori, adica o sesime din populatia planetei, implineste azi 10 ani.

Acum 10 ani, pe 4 februarie 2004, se lansa thefacebook, care a devenit Facebook in septembrie 2005. Avea un milion de utilizatori la nici un an de la lansare, in decembrie 2004, dar devenea deschisa pentru inscrierea oricui dorea in septembrie 2006.

Butonul de Like, care pare a fi parte a vietii tuturor de cand lumea si pamantul, a fost introdus in 2009. Aplicatia de iPhone aparuse in septembrie 2008.

Miliardul de utilizatori a fost atins in octombrie 2012.

Cert este ca reteaua sociala condusa de Mark Zuckerberg a schimbat in totalitate modul in care oamenii comunica (in rau, ar spune unii). Daca a facut sa putem comunica mai rapid si sa gasim pe cam oricine cu usurinta, la fel de drept e ca Facebook a contribuit si mai mult la evitarea contactului direct intre oameni, atat de proprie acestei epoci. Daca vi se pare ciudat ce spun, ganditi-va de cate ori preferati sa lasati cuiva un mesaj pe Facebook, in loc sa il sunati sau, (Doamne fereste!) sa dati o fuga pana la el? Ei, vedeti?

Chiar daca in ultima perioada parca incepe sa isi piarda popularitatea in randul tinerilor, carora nu le place foarte tare ca parintii lor au descoperit si ei Facebook, sunt sigur ca reteaua sociala mai are destule in tolba. Vom vedea ce va aduce viitorul.

Pentru a sarbatori cei zece ani, Facebook va face cadouri utilizatorilor. The Verge spune ca Facebook a pregatit clipuri “Look Back”, in care utilizatorul in cauza isi va vedea montate cele mai populare poze si postari. Detalii in clipul de mai jos.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *