Grainy Film, by Olympus

Unul dintre filtrele automate pe care le apreciez este cel Grainy Film de la Olympus. L-am descoperit cand am utilizat mirrorless-ul OM-D E-M5.

Instantaneele alb-negru realizate cu ajutorul lui au o granulatie aparte si un contrast puternic, sunt asemanatoare celor din ziarele de acum cateva zeci de ani. Au un mister al lor care pe mine ma atrage.

Cum zilele astea am la dispozitie mirrorless-ul Olympus OM-D E-M1, nu am ezitat sa folosesc din nou acest filtru. De data asta in timpul unui antrenament de karate Ashihara organizat aici, in Poiana Brasov.

Modul Grainy Film permite supraexpunerea sau subexpunerea cadrului, schimbarea balansului de alb dar si alegerea sensibilitatii ISO.

Ce a iesit puteti vedea mai jos.

Alte efecte creative interesante puteti gasi intr-un articol pe care l-am scris mai demult.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *