Platile de pe dispozitive mobile, in crestere

Tot mai multi romani folosesc dispozitive mobile pentru a face plati, conform estimarilor celor de la NETOPIA mobilPay, unul dintre cei mai mari procesatori de plati online cu card.

Un comunicat de presa al companiei spune ca la finele lui 2013, peste 8% din platile online s-au facut de pe dispozitive mobile (adica aproape fiecare a zecea). Estimarile aceleiasi surse spun ca numarul platilor de pe dispozitive mobile se va dubla anul acesta, lucru pana la urma de asteptat, cat timp mai toata lumea are smartphone sau tableta.

Piata locala de plati online cu cardul a avut 7 milioane de tranzactii in 2013, peste 400.000 fiind de pe dispozitive mobile. Daca va intereseaza si care e ponderea dispozitivelor in cauza, aceeasi sursa spune ca scorul este de 60 la 40 de procente in favoarea smartphone-urilor.

NETOPIA a lansat, in parteneriat cu MasterCard Romania, prima aplicatie pentru plati cu ajutorul dispozitivelor mobile, mobilPay MasterCard Mobile si e interesant de stiut ca cele mai des intalnite plati facute prin aceasta sunt cele prin coduri QR, urmate de facturi.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *