TUM-32PRO1 – monitor profesional Ultra HD de la Toshiba

Interesant monitor anunta Toshiba. Este vorba de modelul TUM-32PRO1 cu o diagonala de 32 inchi si rezolutie Ultra HD (3840 x 2160 pixeli). Este dedicat in special aplicatiilor profesionale din domeniile foto, pre-press, video sau design; adica tocmai acolo unde imaginile trebuie sa aiba culori cat mai aproape de cele reale.

Monitorul Toshiba este in stare sa redea 99% din spectrul Adobe RGB si ofera 1.073.740.000 de culori (10-bit). De asemenea, este compatibil cu majoritatea standardelor de culoare din industriile de profil – BT-709, SMPTE-C, EBU. Si nu-i lipseste modul predefinit TV/Movie ce permite vizionarea continutului video la fel ca pe televizoarele obisnuite.

Ce sa mai, promite imagini clare, cu un contrast foarte bun si unghiuri largi de vizualizare.

Toshiba TUM32PRO1

Si mai are cateva avantaje definitorii:

1. In primul rand ca ecranul este acoperit cu o pelicula low reflection ce reduce efectul de stralucire de la sursele externe de iluminat.

2. In al doilea rand ca la pachet vine insotit de un capac de protectie, indicat pentru locatiile unde lumina ambientala este foarte puternica. Astfel ca vor fi eliminate aproape toate reflexiile.

3. Are un sistem de calibrare a culorii numit X-Rite, ce permite o reproducere exacta a culorilor si a umbrelor. Prin intermediul unei conexiuni LAN de la PC sau tableta, utilizatorii pot face rapid ajustari ale imaginii fara ca pe ecran sa apara vreun meniu care sa obtureze materialul video afisat.

4. Suportul de sustinere este ajustabil, astfel ca monitorul poate fi asezat atat in pozitie landscape, cat si portrait.

Monitorul Toshiba TUM-32PRO1 va fi disponibil din primavara. Inca nu am aflat pretul de comercializare.

Toshiba TUM32PRO1

Principalele caracteristici ale monitorului Toshiba TUM-32PRO1:

• Caracteristici ecran: 3840 x 2160 Ultra HD, Direct LED cu retroiluminare

• Suport Adobe RGB 99%, sRGB, BT-709, EBU, SMPTE-C si moduri de

vizualizare TV/Movie

• Include sistemul X- Rite de calibrare a culorii

• Pelicula low reflection

• Conectivitate: 2 x HDMI®, DisplayPort (Multi-stream), 1 x USB (senzor

calibrare/service only), 1 x LAN si 1 x jack pentru casti

• Accesorii incluse: capac protectie lumina, kit curatare ecran, cablu HDMI®,

cablu LAN, cablu DisplayPort

• Diagonala ecran: 80 cm (32”)

• Zona vizibila (V x H): 697.92 x 392.58 mm

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *