Laptopul saptamanii: Toshiba Satellite Z30-A-12R

Laptopul care mi-a atras atentia saptamana aceasta este de fapt un ultrabook, adica un echipament usor, subtire si cu o configuratie performanta, care nu are cum sa nu va trezeasca si voua interesul. Dupa cum ati aflat deja din titlu, ultrabook-ul despre care voi povesti vine de la Toshiba si se numeste Satellite Z30-A-12R.

Daca stau sa-mi aduc aminte, unul dintre cele mai bune ultrabook-uri pe care le-am testat pana acum a fost modelul Toshiba Portege Z830, un adevarat echipament de business.

Toshiba Satellite Z30-A-12R
Toshiba Satellite Z30-A-12R

Satellite Z30 m-a atras in primul rand prin silueta cu o grosime minima de 13.9mm (maxim 17.9mm) si o greutate de numai 1.2 Kg. Este un echipament usor de manevrat si de transportat. In plus, are un acumulator de 4 celule care promite o autonomie de pana in 12 ore. Aici nu ma pot pronunta, trebuie testat.

Desi pare oarecum fragil, Toshiba ne asigura ca este totusi un echipament rezistent si durabil, structura interna fiind bazata pe un sasiu din aliaj de magneziu proiectat special pentru absortia socurilor.

Toshiba Satellite Z30-A-12R
Toshiba Satellite Z30-A-12R

In mare, configuratia este urmatoarea: ecran finisat anti-stralucire de 13.3 inchi care afiseaza o rezolutie de 1366 x 768 pixeli, procesor dual-core Intel Core i5-4200U tactat la 1.6Ghz, cu Turbo Boost pana la 2.6Ghz, placa grafica integrata Intel HD 4400, 8GB memorie RAM, stocare interna pe un SSD de 128GB. Bineinteles, vine cu Windows 8.1.

O fisa tehnica foarte buna, care il recomanda drept un echipament de business, bun cam la orice activitate electronica de acest gen. Perfect pentru cei care au nevoie de un echipament portabil si puternic chiar si in afara biroului.

Da, placa grafica integrata nu poate asigura accesul in jocurile cu o grafica complexa. Nu este construit pentru asta. In schimb vor functiona fara probleme materiale video full HD, ultrabook-ul Toshiba facand fata fara probleme chiar si la prelucrare video la un nivel mediu.

Si la capitolul conectica si retea sta foarte bine: are trei porturi USB 3.0, HDMI out, VGA out, slot pentru carduri SD, modul Wi-Fi de tip AC si nu-i lipseste un port Ethernet Gigabit sau conector pentru andocare. Are si un cititor de amprente, pentru un nivel superior de securitate.

Ce ziceti? Nu-i asa ca este un ultrabook interesant? Bineinteles, nu este unul foarte ieftin, Toshiba Satellite Z30. Il gasesti aici, la aproximativ 4150 de Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *