Chromebox for Meetings, serviciu de videoconferinta pentru companii de la Google

Videoconferintele sunt deja ceva obisnui atat in companiile multinationale moderne cat si in casele noastre. Practic pot fi tinute sedinte importante prin intermediul lor, chiar daca participantii se afla in diferite colturi ale lumii. Ca sa nu mai spun ca Skype este poate cel mai uzitat serviciu de videoconferinta la nivel mondial, atat in mediile casnice cat si in cele de business.

Videoconferinta ASUS

Iata ca Google anunta un astfel de dispozitiv dedicat companiilor, numit “Chromebox for meetings“. Disponibil momentan doar in SUA, acesta este compus dintr-un Chromebox ASUS, o camera web (cred ca Logitech), un microfon extern si o telecomanda. Pachetul costa nu mai putin de 1000 USD.

Chromebox-ul ASUS ruleaza Chrome OS, are un procesor Intel Core i7, port HDMI out, patru porturi USB 3.0, ethernet Gigabit si Wi-Fi de tip N. In paranteza fiind spus, mai degraba ar merge un Windows pe cutia asta, si ce bine s-ar misca… Dar din pacate are doar 16GB spatiu de stocare intern; pentru ca trebuie sa va puneti documentele in cloud, la Google.

Acest serviciu se bazeaza pe lista de contacte din Google+ Hangouts si permite conectarea intr-o videoconferinta a cel mult 15 participanti. Orice participant este conditionat sa aiba o adresa de gmail pentru a putea fi conectat. Pot fi realizate conexiuni si cu serviciile traditionale de videoconferinta prin intermediul unei aplicatii dedicate de la vydio. De asemenea, exista posibilitatea conectarii de pe smartphone-uri prin intermediul uberconference.

Din cate am inteles, Chromebox for Meetings permite si afisarea documentelor, asa cum am vazut si la serviciile traditionale de videoconferinta.

Vad ca sisteme cu Chrome OS sunt lansate in special pentru piata din SUA, mai putin spre deloc in alte parti ale lumii. Nu cred ca vreun astfel de sistem de videoconferinte sa ajunga prea curand prin Europa dar as prefera sa ma insel, pentru ca din cate imi dau seama pretul este unul foarte bun, comparativ cu cel al unui echipament traditional.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *