Panasonic GH4, camera mirrorless care filmeaza 4K

Panasonic au lansat oficial mult asteptata camera mirrorless care filmeaza la rezolutii 4K, Lumix GH4. Fata de versiunea anterioara Gh3 care filma la rezolutie 1080p, si o facea foarte bine, noua GH4 este capabila sa inregistreze video la rezolutii de 3840 x 2160 pixeli sau 4096 x 2160 pixeli / 24fps (cinema 4K) cu un bit rate de 100Mbps. Wow!

4K este o rezolutie care va fi tot mai prezenta in anii ce vor urma, asa ca producatorii vor lansa tot mai multe gadget-uri in stare sa produca continut de acest gen. Daca acum sunt poate prea scumpe pentru utilizatorul obisnuit, de exemplu Panasonic GH4 ar putea costa 2000 USD, in vreo doi ani cred ca pretul va scadea considerabil.

Panasonic GH4

Putem spune ca este o camera dedicata in special profesionistilor. Dupa cum vedeti, dispune si de accesorii pro, cum ar fi sistemul tip grip din imaginea de mai sus, care poate ajuta la inregistrarea unui sunet cu o calitate superioara.

Specificatiile camerei Panasonic GH4 suna in felul urmator: senzor CMOS Micro 4/3 de 16 Megapixeli, procesor de imagine quad-core, vizor electronic OLED cu o rezolutie de 2.36 milioane de puncte, ecran OLED inclinabil pe verticala de 3 inchi, plaja ISO 200-25600, focalizare in 0.07 secunde, rafala de 12fps (sau 7fps cu AF tracking) si un shutter pregatit pentru 200.000 de actionari.

Pe langa calitatile sale video, nu ma indoiesc ca este in stare sa realizeze fotografii foarte bune. De asemenea, este una dintre camerele care ofera un control manual avansat.

Revin cu noi detalii interesante despre ea…

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *