Nikon Coolpix AW120, noua compacta tough

Nikon lanseaza o noua compacta din categoria “tough”, care poate rezista cu succes in conditii extreme. Se numeste Coolpix AW120 si poate fi scufundata pana la o adancime de 18 metri, suporta socul unei caderi de la o inaltime de 2 metri si rezista la geruri de pana la -10 grade Celsius.

Practic, este o camera care poate fi utilizata fara retinere in cele mai diverse conditii, in orice anotimp. Foarte buna atat vara la plaja cat si iarna pe partie. Exista deja o concurenta acerba la aceasta categorie, producatori ca Olympus, Ricoh/Pentax, Panasonic sau Sony avand in ofertele lor astfel de camere. Nikon chiar a lansat si prima camera mirrorless de acest gen, AW1.

Nikon Coolpix AW120

La partea de specificatii sta in felul urmator: senzor cu o rezolutie de 16 megapixeli, obiectiv de 24 mm cu zoom optic 5x (24-120mm) si o deschidere a diafragmei intre f/2.8-4.9, fotografiaza in rafala cu maxim 6.9cps. Are GPS GLONASS, Wi-Fi, ecran OLED de 3 inchi, filmeaza la rezolutii 1080/60i. De asemenea, la filmare permite selectarea unor cadente de la 15 la 240 fps.

Pretul ei va fi pe undeva pe la 300 Euro. Nu am aflat inca cand va fi disponibila in Romania. Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul oficial al Nikon Romania.

Inca doua fotografii de produs, mai jos.

Nikon Coolpix AW120

Nikon Coolpix AW120

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *