Muzica de vineri: ZZ Top

ZZ Top era in plan pentru o Muzica de vineri, dar de fiecare data s-a nimerit sa apara altceva si mi-au iesit din minte, spre marea mea rusine.

Si are de ce sa imi fie rusine, cat timp este vorba despre o trupa care activeaza din 1969 (!) si o face nu doar cu succes, ci si cu rezultate muzicale dintre cele mai bune, daca pot folosi aceasta exprimare oarecum fotbalistica. Am senzatia ca ii ascult dintotdeauna, si tare cred ca asa si este. Albumul “Degüello”, pe o caseta originala, facea parte din colectia unchiului meu si am ascultat caseta aceea pana am tocit-o. Si acum, cand aud de el, incepe sa imi cante in cap “Hi-Fi Mama”. Si asta in conditiile in care pe acolo mai sunt “I’m Bad, I’m Nationwide” sau “Cheap Sunglasses”.

Cei doi barbosi – Billy F. Gibbons (despre care insusi Jimi Hendrix spunea ca e unul dintre cei mai buni chitaristi ai Statelor Unite) si Dusty Hill, plus nebarbosul baterist pe care il cheama in mod paradoxal Frank Beard, sunt un exemplu de trupa care si-a vazut de treaba ei, cantand excelent si uitandu-se cum apar si dispar generatii intregi de muzicieni, aproape toate influentate de ei.

Am avut norocul sa ii vad live acum vreo doi ani, la Barcelona, intr-o curte interioara superba de la Poble Espanyol si a fost unul dintre cele mai reusite concerte la care am asistat (poza de mai sus de acolo e). Da, asa se face.

Mi-e greu sa aleg din discografia lor ceva anume, asa ca am sa merg pe un clasic. “Rough Boy”, probabil piesa mea preferata de la ZZ Top, cu un clip de toata frumusetea.

Si ca sa revenim mai aproape de prezent, a doua alegere este de pe ultimul lor album, “La Futura”, aparut in 2012. Se cheama “I Gotsa Get Paid” si e, culmea, cover dupa o piesa hip-hop. Clipul, insa, nu avea cum sa fie mai ZZ Top de atat.

Doua piese numai bune de inceput weekendul (si nu, nu aleg nimic de Valentine’s Day 🙂 ).

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *