X1 Carbon Mystique – cel mai bun ultraportabil Lenovo este disponibil in Romania

Lenovo a lansat astazi in Romania noul ultraportabil ThinkPad X1 Carbon Mystique, cel mai usor laptop cu ecran de 14 inchi la ora actuala, acesta cantarind numai 1.28Kg.

Fiind un ultraportabil dedicat in special mediilor business, mai exact managerilor de top, la constructia lui s-a pus accentul in primul rand pe securitatea datelor stocate, producatorii laudandu-l ca fiind indestructibil. Nu stiu daca este chiar asa dar noul X1 Carbon are o carcasa din fibra de carbon, este rezistent la stropirile cu apa, la socurile accidentale sau la expunerea la caldura, altitudine sau umiditate.

In plus, are cititor de amprente, sistem de securitate cu tehnologie Intel si platforma TPM (Trusted Platform Module) pentru criptarea datelor.

 

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Desi parca nu vroiam asa ceva de la un astfel de echipament, acesta vine cu un ecran tactil. Ecranul de 14 inchi este disponibil in doua versiuni: una cu WQHD, 2560 x 1440 pixeli, si inca una cu o rezolutie de 1600 x 900 pixeli.

Alte specificatii: procesoare Intel Core i5 – 4200U, i5 – 4300U sau i7 – 4600U, placa grafica Intel HD 4400, memorie RAM de 4GB sau 8GB, stocare interna pe SSD-uri de 128GB sau 180GB, Wi-Fi AC, porturi USB 3.0 si o autonomie de pana in 9 ore.

Ultraportabilul Lenovo X1 Carbon Mystique are o grosime de 17.72mm si preturi de pornire de la 1150 Euro (dupa cum se spune Dan).

Nu, nu voi avea cum sa va dau detalii suplimentare despre el, pentru ca nu-l voi primi niciodata la teste. In ciuda cererilor mele, agentia care se ocupa de brandul Lenovo in Romania m-a tratat cu indiferenta de fiecare data. C’est la vie, asa stiu ei sa se promoveze.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *