Nokia Treasure Tags – Brelocuri inteligente pentru uituci

Nokia anunta gadget-urile de buzunar Treasure Tags, practic niste brelocuri inteligente cu sistem de alarma incorporat, tocmai bune pentru cei care au obiceiul de a-si uita lucrurile pe cine stie unde.

Clar, ideea nu este deloc una noua, am mai vazut astfel de accesorii pentru chei sau animale de companie. Insa noutatea Nokia consta in faptul ca acestea lucreaza in stransa legatura (wireless) cu un smartphone Lumia.

Mai intai trebuie “imperecheate” (pairing – ciudat suna cuvantul asta in limba romana); ori prin NFC, ori prin metoda clasica de conectare bluetooth. Dupa ce s-a realizat acest lucru, telefonul si brelocul smart comunica intre ele in permanenta prin bluetooth. In momentul in care distanta dintre cele doua se mareste considerabil veti fi avertizati prin semnale sonore. Simplu si util.

Mai este necesara si o aplicatie dedicata, care se descarca automat la conectarea prin NFC.

Nokia Treasure Tag

De exemplu, daca plecati din casa fara chei sau fara geanta (la care sunt atasate brelocuri smart Nokia Tag), smartphone-ul Lumia va avertizeaza. Invers, daca sunteti prea grabiti si uitati de telefon, micutul breloc incepe sa faca galagie. In plus, cu ajutorul smartphone-ului si al unei harti dedicate puteti localiza brelocul si obiectele la care este atasat.

Nasol va fi daca sunteti atat de distrati sau de grabiti incat sa le uitati pe ambele in casa, va mai avertizeaza cucu-bau atunci. 😀

Brelocul Nokia are dimensiuni destul de mici si cantareste numai 13 grame. La un smartphone Nokia pot fi conectate simultan patru astfel de gadget-uri. Producatorul indica faptul ca au o autonomie de aproximativ 6 luni.

Nokia Treasure Tags vor fi disponibile din aprilie, la un pret de 24 de Euro.

Sursa.

Acum imi dau seama, un astfel de gadget ar fi perfect pentru a mea draga sotioara, care nu de putine ori m-a intors acasa, dupa ce plecasem la serviciu, pentru ca uitase pretiosul telefon de serviciu.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *