Muzica de vineri: Matt Schofield

Matt Schofield, subiectul Muzicii de vineri de saptamana aceasta, este o descoperire relativ noua pentru mine (probabil spre rusinea mea).

Am citit absolut din intamplare o cronica de album care mi-a deschis curiozitatea, asa ca am zis sa dau o ascultare de incercarcare penultimului lui album. Discul, pe numele sau “Anything But Time” este unul care dupa aceea a stat in playlist cateva zile bune, iar eu am inceuput sa il respect pe om din ce in ce mai mult.

Britanic si chitarist de blues de mare clasa, Schofield, impreuna cu al sau Trio, are aparitii discografice inca din 2004, albumul din 2014, “Far As I Can See”, fiind al saptelea din cariera, fara a mai lua in calcul colaborarile. Mie stilul sau de a indoi corzile imi aduce aminte pe alocuri de Robben Ford, cu un varf de cutit de Stevie Ray Vaughan pe ici, pe colo.

Matt Schofield face un blues elegant, cu claviaturi in spate si si poate lauda si cu o voce foarte potrivita contextului. In plus, la cei 36 de ani pe care ii are, sunt absolut convins ca va continua sa surprinda placut. Subsemnatul a devenit mare fan. De asta va voi supune atentiei o piesa de pe ultimul album. Se numeste “Hindsight”.

Si ca sa vedeti de ce e capabil omul live, sa vedem piesa “Don’t Know What I’d Do”, live la North Sea Jazz Festival, in 2011, avandu-i ca invitati speciali pe pianistul Jon Cleary si muzicutistul olandez Big Pete Van Der Plujim. Dupa ei au urmat Paul Simon si BB King.

Eu zic ca merita o ascultare (sau chiar mai multe).

Detalii despr Matt Schofield, pe site-ul sau oficial.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *