MWC 2014: Microsoft anunta noi parteneri Windows Phone si un update pentru Windows 8.1

La MWC 2014, Microsoft a anuntat inc adrul evenimentului sau niste noutati cat se poate de interesante. Primele dintre acestea se refera la noi parteneri pentru platforma Windows Phone. In plus, utilizatorii de Windows 8.1 se vor bucura sa auda de un update al platformei, care va veni in curand.

Noi parteneri Windows Phone, update Windows Phone 8.1

Sa incepem insa cu partea mobila. Compania a anuntat la targul de la Barcelona extinderea listei de parteneri pentru sistemul sau de operare mobil. Astfel, din lista vor face parte Foxconn, Gionee, JSR, Karbonn, Lava (Xolo), Lenovo, LG, Longcheer si ZTE,. Unele dintre aceste companii, cum ar fi LG, au mai lucrat cu Microsoft, dar iata ca ele vor reveni si s-ar putea sa avem surprize placute pe acest plan.

De asemenea, compania a anuntat ca Windows Phone 8.1 va fi oferit producatorilor in perioada conferintei sale Build 2014 din aprilie, moment in care va fi disponibil dezvoltatorilor. Utilizatorii il vor primi pe telefoane noi sau ca update pe terminale cu Windows Phone 8 la o luna sau doua dupa. Promise sunt si mai multe functii enterprise.

Noua versiune va aduce suport pentru chipseturi Snapdragon 200 si 400, dar si pentru taste soft si dual SIM. Suportat va fi si Facebook Messenger.

Update pentru Windows 8.1

Noutati au fost anuntate si in planul sistemului de operare „mare” al companiei, Windows 8.1. Pe acesta il asteapta primul update in curand. Cea mai importanta imbuntatire se va referi la suportul mai bun pentru cei ce il folosesc cu tastatura si mouse, o zona unde au cam fost plangeri.

De asemenea, vor fi mai usor de lansat si comutat aplicatii prin taskbar, precum si alte imbunatatiri de interfata.

Am lasat pentru final ce mi s-a parut mie cel mai important pe zona Windows 8.1. Compania va permite producatorilor sa coboare specificatiile, fiind acceptate configuratii minime cu 1GB de memorie RAM si 16GB de spatiu de stocare. Normal, asta ar trebui sa se traduca in echipamente reduse ca pret dar, pana la urma, si ca performante.

Cu alte cuvinte, urmeaza vremuri interesante, cu care va vom tine la curent din plin.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *