IDC: Cresterea smartphone-urilor se va domoli in 2014

Conform IDC, cresterea pe segmentul smartphone, care a cunoscut un adevarat boom in 2013, se va domoli in anii care urmeaza.

Volumele vor fi insa in crestere oricum; daca in 2013, spune TechRadar, citand IDC, s-au vandut un miliard de smartphone-uri, in 2014 cifra va ajunge la 1.2 miliarde. Cresterea de la un an la altul va fi de 19,3 procente, destul de mica fata de cea de 39,2% dintre 2012 si 2013. Cifra va scadea la 8,3% in 2017 si 6,2% in 2018.

Motivul ar fi preturile prea mari pentru a vedea o explozie pe pietele in dezvoltare, spun cei de la IDC, care prevad si ca 2014 va fi un an al scaderii de preturi.

Acelasi raport mai prevede ca Android va ramane lider absolut, iar iOS isi va pastra locul doi, in timp ce Windows Phone va avea cea mai mare crestere dintre platforme. Motivul pentru acest lucru este sustinerea Nokia, dar si adaugarea de noi parteneri.

Cu alte cuvinte, ne asteapta vremuri foarte interesante.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *