Muzica de vineri: Black Stone Cherry

Black Stone Cherry este trupa din aceasta saptamana a Muzicii de vineri. I-am ales pe americani in primul rand pentru ca mi-a placut noua piesa, “Me and Mary Jane”, dar oricum nu e neaparat sa ai un motiv de genul acesta ca sa-i asculti.

Black Stone Cherry este una dintre destul de putinele trupe din noua generatie care imi dau foarte clar impresia ca stiu ce vor si ca stiu si cum sa ajunga unde vor. Nu mai sunt o trupa noua – exista din 2001 – si au reusit sa creasca muzical de la disc la disc. Ultimul lor album de studio, “Between The Devil & The Deep Blue Sea”, scos in 2011, a fost mult timp la mine in playlist.

Combinatia bine facuta de southern rock cu un pic blues a trupei mi-a cazut din prima foarte bine. Inca nu am avut norocul sa ii vad live, dar cine stie ce aduce viitorul.

Incepem auditia de saptamana aceasta cu piesa noua, mai sus mentionata, care provine de pe viitorul disc, “Magic Mountain”. Desi mai avem de asteptat pana la aparitia albumului, prevazuta pentru luna mai, semnele sunt foarte bune.

Si ca sa ascultam si ceva mai vechi, dar si ca sa auziti de ce as vrea sa ii vad live, “Blame It On The Boom Boom”. Textul poate ca nu zice mare lucru, dar piesa suna exact cum trebuie.

Si pentru ca mi-a fost greu sa ma decid, sa fie si o a treia piesa, cu un riff de toata frumusetea, parca venit de pe ultimele discuri Lynyrd Skynyrd.

Week-end excelent tuturor, plin de muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *