De Martisor, la Muzeul Satului
Astazi, de 1 Martie, am dat o fuga pe la Muzeul Satului din Bucuresti pentru ca stiam ca se desfasoara acolo un targ dedicat zilelor Martisorului. Chiar il mai puteti vizita pana pe 8 Martie.
Noi incercam sa ajungem cat mai des acolo, de fiecare sarbatoare importanta si nu numai, pentru ca ne place foarte tare acel coltisor de Bucuresti. Ne plimbam, ne uitam la ce expun mesterii populari, cumparam de fiecare data cate un obiect artizanal care ne-a placut, sau ne relaxam la o cafea si o placinta cu branza in Hanul “La Bariera”. Asa ca am mers si astazi, desi vremea nu a fost extraordinara, ba din contra, a fost o zi mohorata si rece, fara pic de soare.
Am sesizat ca erau multi turisti straini astazi in Muzeu. In jurul nostru se vorbea in spaniola, italiana, greaca, germana, ungureste, in franceza si, normal, in engleza. Fiind inceput de sezon, nu toate casele puteau fi vizitate la interior. Si mi s-a parut ca nici mesterii populari nu prea s-au inghesuit ca altadata. Majoritatea erau comasati aproape de intrarea principala. Chiar si asa, tot am vazut o multime de martisoare si obiecte artizanale lucrate manual.
Si, ca de fiecare data, am avut cu mine un aparat foto, chiar unul nou. De data asta am fost insotit de super-mirroless-ul Olympus OM-D E-M1 si obiectivul M.Zuiko 12-40mm cu diafragma f/2.8. Trebuia sa vad cum se descurca impreuna la fotografia de tip close-up; si pot spune ca nu am fost dezamagit deloc. Mi-a confirmat inca o data ca este una dintre cele mai bune camere mirrorless utilizate de mine pana acum, poate chiar cea mai buna.
Olympus OM-D E-M1 poate fi manevrata manual extrem de usor, are toate controalele la indemana, asa ca m-am folosit in principal de modurile M si A de fotografiere. Am remarcat ca obiectivul Zuiko focalizeaza de foarte aproape de subiect, chiar si la zoom maxim (un fel de tele-macro). Aparatul focalizeaza rapid, declanseaza la fel.
Am pozat de la martisoare, obiecte artizanale, diverse detalii ale caselor si pana la ghioceii rasariti in tot Muzeul. Culorile surprinse sunt naturale, rezultatele sunt clare, cu un nivel ridicat al detaliilor si un zgomot de imagine aproape inexistent (m-am folosit de sensibilitate ISO 200).
Deci, cateva imagini de acolo, in continuare.