Nikon D4s – Lansare oficiala in Romania

Noul Nikon D4s a fost lansat oficial in Romania in cadrul unui eveniment desfasurat la Fusion Arena din Bucuresti si organizat in parteneriat de Nikon Romania si F64 Studio. Este disponibil la comercializare la un pret de aproximativ 28.000 Lei. De asemenea, cei interesati il pot testa de acum in showroom-ul F64 Studio.

La nivel international aparatul a fost folosit in premiera la Olimpiada de Iarna de la Soci. In Romania a fost pus la treaba pentru prima data la meciul de fotbal Romania – Argentina de catre fotograful Mihai Stetcu.

Nikon D4s, un aparat digital full frame dedicat in special fotografiei de actiune, are cateva specificatii cheie: nou senzor CMOS de 16.2 Mpix, procesor de imagine EXPEED 4, plaja ISO 100-25600 (extins pana la 409.600), rafala la 11cps cu AF-tracking, sistem de focalizare in 51 de puncte, capacitate de filmare full HD la 60fps.

Fata de modelul anterior, acesta se lauda cu un sistem de focalizare mai performant, chiar si la fotografierea in rafala, sau cu modul Group Area AF, foarte bun la izolarea subiectilor de fundal. Nikon D4s ofera reglari avansate pentru ecranul LCD, precum setarea luminozitatii sau a balansului de alb. Filmarea permite acum controlul sensibilitatii ISO.

Are incorporat port Ethernet Gigabit ce poate oferi viteze de transfer de pana in 185 Mbps. Utilizatorii pot fotografia in format RAW Size S, rezultatele fiind cu 50% mai mici decat cele RAW Size L.

Nikon D4s ramane un aparat la fel de rezistent, facut pentru utilizarea in conditii cat mai diverse. Promite o prindere mai ferma, corpul fiind reproiectat in acest scop. De asemenea, pentru un control mai eficient, butoanele au fost repozitionate.

Dispune de un acumulator de 2500mAh care permite realizarea a aproximativ 5960 de cadre.

Toate detaliile pot fi aflate de pe site-ul oficial al Nikon Romania.

Doritorii l-au putut testa in cadrul evenimentului. La dispozitie le-au stat doi tineri skateri care faceau tot felul de scamatorii extreme in decorul special amenajat de la Fusion Arena.

Cateva imagini de acolo, in continuare.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *