FRITZ!Box 7490 review: Punctul central al retelei

FRITZ!Box 7490 este cam dificil de inclus intr-o categorie de produs anume. Da, la baza este un router, dar are atat de multe functii suplimentare incat se transforma intr-un adevarat nod central al retelei de acasa (sau de la birou). In cele ce urmeaza am sa incerc sa va detaliez cat mai multe despre ceea ce este capabil produsul companiei germane AVM.

Design si prime impresii

Pentru ca vorbim despre un echipament din categoria retelisticii, partea de aspect s-ar putea spune ca este mai putin relevanta.

Cu toate acestea, daca luam in calcul faptul ca un asemenea echipament sta de cele mai multe ori in locuri din casa unde e expus (nu in ultimul rand pentru a optimiza semnalul wireless), probabil ca nu iti vei dori sa impodobesti casa cu ceva de care sa te sperii de cate ori iti ajunge in fata ochilor.

FRITZ!Box 7490 e cu siguranta deosebit din acest punct de vedere. Autorului acestui text i-a placut designul (de altfel, propriu produselor AVM) care aduce aminte de o nava spatiala si foloseste o combinatie de rosu si gri; LED-urile din partea frontala sunt verzi si, in anumite circumstante, ele mai palpaie si in rosu (la update, de exemplu).

FRITZBox 7490 review LED

In rest, ai doua butoane pe partea frontala – unul dedicat functiilor wireless si altul pentru partea de telefonie fixa DECT. Despre ambele vom vorbi mai pe larg ceva mai incolo.

Pe partea stanga gasesti un port USB 3.0 (al doilea dintre cele doua aflate la bord; mai este unul in spate).

Pe partea din spate se afla toate porturile prin care FRITZ!Box 7490 se va conecta la retea si la alte dispozitive.

FRITZBox 7490 review 2

Pe spate se afla o intrare DSL/TEL, destinata conectarii unei linii DSL, porturi pentru telefoane fixe, dar si patru porturi LAN si USB-ul 3.0 pe care il pomeneam ceva mai devreme.

Este evidenta ca a fost creat si pentru conexiunile DSL. Singura problema aici este ca vei pierde un port LAN, cel LAN1 transformandu-se intr-unul WAN. In afara de asta insa, nu sunt mari diferente.

In cutie vei gasi un cablu de retea destinat conexiunii la internet, dar si unul care permite conectarea liniei DSL si/sau telefonului fix. Pentru ca da, FRITZ!Box 7490 este si baza pentru telefoane fixe DECT. Conectarea, atata timp cat urmezi ghidul cu desene pe care il ataseaza cei de la AVM pe cutia produsului, este o treaba relativ simpla si nu ar trebui sa puna probleme.

FRITZBox 7490 review conectat

La fel de simpla e si configurarea lui FRITZ!Box; exista un wizard care te conduce prin tutorialul de conectare la internet. Daca te conectezi direct sau prin DSL, ai toate sansele sa termini wizardul in cauza gata conectat.

FRITZBox 7490 review configurare

Daca ai o conexiune PPPOE, cum e cea RDS pe care am testat echipamentul, va trebui sa comuti lucrurile pe modul Advanced si sa introduci acolo user-ul si parola. Nu e insa mare lucru – vei gasi aceasta posibilitate in meniul din stanga la Internet/Account Information, unde poti configura si alte conexiuni care nu merg chiar direct.

FRITZBox 7490 review configurare pppoe

Mi-a placut posibilitatea de a pastra mai multe conexiuni si a le comuta daca e cazul – de exemplu, daca ai si un stick de internet, ca backup.

Oricum, modul Advanced este cel in care am preferat sa folosesc Box-ul, pentru ca el ofera tone de optiuni. Si cand folosesc cuvantul asta, nu o fac din ratiuni artistice.

Interfata

E greu sa pricepi complexitatea unui asemenea dispozitiv pana in clipa in care ajungi sa il utilizezi.

FRITZ!Box 7490 este un dispozitiv cu meniuri extrem de bogate in optiuni, dar in cazul caruia rigurozitatea nemteasca (si pe care nu o stim imita, as adauga) se vede foarte clar. Nimic nu e foarte greu de gasit in Fritz!OS, pentru ca asa se numeste sistemul de operare rulat (apropo,specificatiile complete ale lui Fritz!Box 7490 le gasiti aici, daca vreti sa aruncati o privire peste ele).

Am sa spun, inainte de a trece la o scurta analiza a interfetei, ca IP-ul implicit al echipamentului celor de la AVM este 192.168.178.1 si ca eu as recomanda sa il schimbati daca aveti reteaua deja configurata si dispozitivele au IP-uri fixe cu alta configuratie. Asta ca sa nu va dati singuri de lucru.

Revenim la interfata si, implicit, la functiile pe care le ofera. Asa cum se poate vedea mai jos, exista un Overview principal, in care poti vedea cum stai la toate capitolele. Aici poti vedea ce conexiuni ale box-ului sunt utilizate (si care sunt dispozitivele care le utilizeaza).

Tot aici vezi si ultimele apeluri telefonice primite. precum si daca sunt mesaje pe robotul telefonic – exista si o asemenea functie.

Fiecare dintre sectiunile Overview-ului este dotata cu linkuri click-abile, care te duc direct in respectiva sectiune (organizarea aceea pomenita mai sus).

FRITZBox 7490 review interfata main

O observatie simpatica se refera la cat de bine e ascuns butonul de Reset – e sub System, in subsectiunea Backup. Probabil ca e acolo ca sa nu il abuzeze toata lumea. Cert e ca, daca te joci foarte mult cu echipamentul, nu strica sa il mai resetezi din cand in cand, ca sa isi goleasca memoria interna. Se va simti in vitezele de functionare.

Dar sa revenim si sa luam principalele sectiuni pe rand.

Internet

In cea de Internet, poate cea mai importanta, poti sa configurezi conexiunea (cum am discutat mai sus), dar si ai o privire de ansamblu asupra acesteia. Mai precis, daca ai o conexiune limitata ca si cantitate de date, de aici poate fi monitorizat consumul.

Ai si statistici cu privire la volumele de date transferate (daca esti curios de asa ceva sau ai conexiune limitata). Probabil ca acest lucru ajuta si in companii – cresterile prea mari de utilizare a internetului pot insemna ca cineva isi downloadeaza ultimul sezon din Mad Men…

Tot de aici poti forwarda porturi, dar poti crea si un VPN. In acest fel poti, de exemplu, sa conectezi doua FRITZ!Box intre ele – de exemplu, daca ai o casa de vacanta.

FRITZBox 7490 review vpn

Zona Account Information se refera strict la conexiunea ta la internet si de aici poti edita si DNS-urile, daca preferi sa folosesti altele decat pe cele ale providerului tau de internet.

FRITZBox 7490 review dns

Partea de Filters va fi interesanta pentru cei care au copii acasa. De ce spun asta? Pai, pentru ca ea permite configurarea foarte simpla a accesului unui anumit dispozitiv la internet. Poti crea profiluri diferite, cu drepturi diferite; de exemplu, poti interzice accesul la site-uri care folosesc https:// sau poti seta orele si zilele in care accesul este permis.

Ba chiar poti opta pentru a opri site-urile cu continut destinat adultilor (se foloseste o baza de date germana).

FRITZBox 7490 review profiles

Tot de aici poate fi configurata si functia MyFRITZ!, aceasta permitand accesul la interfata echipamentului din internet – de exemplu, la mesajele primite pe robotul telefonic si altele. Trebuie sa iti faci un cont pentru asta.

Exista, de altfel, si aplicatie pentru Android si iOS in acest scop. Am putut crea un cont si am reusit pana la urma sa o folosesc, dar mai mult nu a mers decat a mers. Nu e ea neaparat necesara, dar tot e un “added bonus”.

De pe web (inclusiv mobil) totul a mers fara probleme. Daca ai un dispozitiv powerline FRITZ! care are si priza (cum e modelul 546E, cu care m-am jucat eu), poti inclusiv sa opresti priza direct de aici.

Daca folosesti box-ul si ca NAS, ai acces si la fisiere, tot de aici.

FRITZBox 7490 review MyFritz

Ei, si daca am pomenit functia de NAS, sa trecem la zona de Home Network. Acolo poti vedea tot ce e conectat la reteaua ta, inclusiv adaptoarele Powerline. In plus, le poti deconecta daca este necesar.

Mai mult, porturile LAN au si un mod Eco, care le face sa functioneze la 100 Mbps, daca vrei sa faci economie la curent. Un click pe tab-ul Network Settings iti permite modificarea acestei setari. La inceput am crezut ca se misca prea incet conexiunea, afland ca de fapt era Eco activat.

FRITZBox 7490 home network

In plus, daca vrei sa creezi un NAS (stocare de retea) ad-hoc, poti face asta extrem de simplu. Doar introduci un stick USB intr-unul dintre porturile FRITZ!Box-ului. Apoi bifezi casuta corespunzatoare si totul va functiona. Mai mult, daca vrei sa configurezi si un media server, si asta e posibil.

Functia de NAS a functionat fara probleme, la fel si cea de media server. Am ascultat fara probleme piesele muzicale puse pe stick din retea si am apreciat cat e de simplu de configurat.

WLAN

Fritz!Box 7490 suporta WLAN ac, n, g, b sau a. Cu alte cuvinte, sunt posibile viteze foarte mari. Nu am avut un adaptor AC sau un laptop care sa suporte asa ceva la indemana, ca sa ma pot bucura din plin de ceea ce poate face echipamentul, dar conexiunea a fost stabila si usor de configurat.

Te poti juca cu toate detaliile in sectiunea WLAN a interfetei, ba poti permite si acces Guest (restrictionat) la reteaua ta. Poti inclusiv sa setezi perioada dupa care utilizatorii sunt deconectati.

In plus, exista pana si un QR pe care sa il scaneze cu telefoanele, ca sa nu mai trebuiasca sa introduca datele de logare.

FRITZBox 7490 WLAN

Mai mentionez ca il poti folosi si ca repeater, din cateva clicuri.

Teste de viteza

Inainte de a trece la celelalte functii, sa vedem cum se descurca FRITZ!Box 7490 la testele de viteza de transfer pe care le-am facut. S-a folosit o conexiune gigabit RDS, cum am mai mentionat.

Incepem sa aruncam o privire asupra rezultatelor obtinute.

Am folosit speedtest.net cu conexiunea mentionata mai sus. Primele teste sunt cele facute prin cablu, pe un PC dotat cu SSD, pe server de Oradea (orasul unde s-a testat). Rezultate bune, throughput-ul fiind suficient pentru cam toate conexiunile.

Cel mai mult am obtinut 601 Mbps la download si 108 la upload.

Fritz!Box 7490 review speed test lan 1

Un alt test este mai aproape de medie, ea situandu-se cam prin aceasta zona, de 450-480 Mbps la download.

Fritz!Box 7490 review speed test lan 2

Pe partea de wireless, am testat folosind un laptop cu wireless N.

Cu laptopul aproape de router, am obtinut ceea ce urmeaza.

FRITZBox 7490 review

Cand am pus niste distanta, plus doi pereti intre el si FRITZ!Box, rezultatul a fost cel de mai jos.

FRITZBox 7490 review

Ca un bonus, am incercat sa vedem ce iese si cu doua adaptoare Powerline – modelul 500E. Spun ca e bonus, deoarece casa in care s-a testat are o gramada de doze, lucru care se stie ca nu prea convine acestui gen de tehnologie.

In doua prize destul de apropiate am obtinut, cu acelasi laptop ceea ce se vede mai jos.

FRITZBox 7490 review

La distanta mai mare, a iesit ceea ce urmeaza.

FRITZBox 7490 review

Au existat si locuri in casa unde nu am reusit sa le fac sa mearga (la distante mai mari, dar ma cam asteptam, instalatia electrica fiind mai complicata).

Smart Home

Sectiunea Smart Home iti permite gestionarea dispozitivelor din aceasta categorie (de exemplu, cele powerline). M-a amuzat sa vad ca mi se ofera pana si un grafic al curentului consumat. Daca priza suporta, ii poti seta si un program de functionare. Daca, de exemplu, e in ea un dispozitiv care nu are motiv sa consume curent in standby cand nu e utilizat, functia nu poate fi decat utila.

FRITZBox 7490 priza

Daca mai vrei statistici legate de consumul de curent, mai ai de unde sa iei. Cauta in Energy Monitor, sub System.

Daca stau bine sa ma gandesc, faptul ca o poti opri si porni si online iti poate folosi daca esti plecat undeva si vrei sa dai impresia ca esti acasa. Pui o lumina in una dintre ele si un radio dat tare in cea de-a doua si ai toate sansele sa pacalesti pe toata lumea.

Pentru ca am mentionat FRITZ! Powerline 546E, am sa spun ca si acest dispozitiv, care poate fi folosit in combinatie cu alte dispozitive Powerline ale AVM, dar si singur ca repeater WLAN sau LAN, are un panou de control, si el plin de optiuni de toate soiurile.

FRITZBox 7490 546E

Telefonie DECT

Asa cum am spus mai devreme, FRITZ!Box 7490 este si o baza pentru telefonie DECT, si chiar una capabila. Eu am avut ocazia sa il utilizez impreuna cu un aparat FRITZ!Fon M2, si el dotat cu o gramada de functii.

Calitatea apelurilor a fost, dupa urechea mea, foarte buna. Singurul pacat pe care i l-am gasit a fost ca uneori nu se cupleaza din prima si trebuie sa incerci de cateva ori pana se initiaza un apel. Am inteles ca asta ar fi din cauza faptului ca aparatul opereaza cu niste setari generale, cele “other countries”.

Chiar si asa, configurarea este relativ simpla si exista, asa cum probabil v-ati obisnuit deja, un generos submeniu de setari, atat pentru telefonie cat si pentru DECT in sine.

Dupa cum se vede mai jos, la telefonie poti seta inclusiv o alarma care sa te trezeasca.

Poti, de asemenea, umbla la setarile liniei si ale telefoanelor legate (poti folosi atata aparate DECT cat si telefoane cu fir, legate la Box), dar si sa configurezi robotul telefonic. Mesajele primite pe el pot fi ascultate si online, pe pagina ta sau in aplicatia MyFRITZ!

FRITZBox 7490 telephony

Normal, poti folosi mai multe numere si ai si optiuni de fax. O centrala in toata puterea cuvantului.

Am promis ca va spun cate ceva si despre telefonul M2, care poate fi vazut in imaginea de mai jos.

FRITZBox 7490 review Fritzfon M2

Acesta e infinit mai mult decat un simplu telefon DECT si, normal, poate fi si el configurat din interfata FRITZ!Box.

Mi-a placut ca, si daca inainte era pus pe germana, in secunda conectarii sale cu box-ul care “vorbea” engleza, a sarit pe limba lui Shakespeare. Mai mult, are o multime de functii suplimentare – poti opri din meniurile sale semnalul WLAN sau curentul, daca ai o priza Smart Home cum e powerline-ul mentionat mai sus.

In plus, poate fi folosit ca baby monitor – pornesti functia si, daca simte zgomot peste o anume intensitate, te suna. Poate sa te sune pe un alt interior din reteaua de acasa sau pe oricare alt numar de telefon.

A, si sa nu uit. Poti folosi telefonul fix pentru a asculta muzica de pe media server-ul FRITZ!Box 7490 (calitatea e acceptabila, dar nu stiu cine ar tine neaparat sa aiba o asemenea functie), precum si de pe posturi de radio online.

Posturile le adaugi din interfata FRITZ!Box. Poti adauga si feed-uri RSS, precum si casute de mail, ca sa le poti citi pe ecranul DECT-ului. Am putut fara probleme sa citesc ce am mai scris eu si colegul Petre. Normal ca monocrom, dar tot e o idee simpatica.

M2 are un pret recomandat de 49 de euro.

Concluzie

FRITZ!Box 7490 si intreg sistemul de accesorii din jurul sau sunt cu siguranta o idee buna daca iti place sa controlezi totul dintr-un singur loc si mai si ai la dispozitie o multime de optiuni care sa iti permita sa faci asta.

Trebuie sa recunosc ca numarul de functii si implementarea lor sunt ceva cat se poate de impresionant si ca un pasionat al tehnologiei isi da ocupatie pe destul timp cu un asemenea echipament. Interfata prietenoasa face sa fie simplu sa schimbi cate un parametru cand e nevoie si e clar ca inlocuieste mai multe dispozitive deodata.

E adevarat si ca, la un pret recomandat de 289 de euro, este mai degraba destinat pasionatilor. Cineva care doreste doar un router, care sa partajeze o conexiune la internet, il va considera prea scump. Pe de alta parte, intr-o firma poate fi extrem de util.

Pro

 • Multitudine de optiuni;
 • Simplu de utilizat;
 • Wireless AC.

Contra

 • Destul de scump pentru piata romaneasca.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

29 thoughts on “FRITZ!Box 7490 review: Punctul central al retelei

 • August 5, 2014 at 10:49 pm
  Permalink

  Foarte buna recenzia, felicitari. Un router excelent, in plus pe partea de telefonie sunt posibilitati extraordinare, functioneaza ca un server SIP, se pot configura extensii telefonice accesibile cu orice client din internet, asa incat poti folosi linia fixa practic de oriunde, inclusiv cu aplicatiile mobile ale producatorului. Si asta ina nu e tot…

  Reply
  • August 6, 2014 at 1:26 pm
   Permalink

   Multumesc, ma bucur ca ti-a placut. Intr-adevar este un dispozitiv extrem de versatil, care permite multe.

   Reply
 • September 18, 2014 at 8:31 pm
  Permalink

  Am un Fritzbox 7490 conectat la RDS internet cu fibra optica 1000. In Fritzbox meu nu gasesc RDS la categoria Internet service provider ( dupa cum se vede in fotografia duneavoastra). Imi puteti spune cum pot sa adaug RDS? Multumesc

  Reply
  • September 18, 2014 at 9:09 pm
   Permalink

   Conexiunea a fost realizata, asa cum si scris in articol, pe modul Advanced. Nu veti gasi RDS in lista.

   Reply
 • January 6, 2015 at 8:19 pm
  Permalink

  Felicitari pentru recenzii.
  mă laud și eu cu un fritz box 7360 de care sunt foarte mulțumit.
  Mai am și un fritz repeater n/g tot la fel , super.dai un ban dar stai în fata.
  De curând am luat un fritz fon m2 , l am împerecheat cu fritz boxu-ul ca sa zic așa dar posibil ca trebuie sa fii abonat la telefonie fixa de la rcs rds ca sa ai și număr sa poți suna și sa fii sunat nu ?
  Aștept răspunsul tău .Mulțumesc

  Reply
  • January 7, 2015 at 10:08 am
   Permalink

   Multumim pentru aprecieri! In ceea ce priveste intrebarea ta, da, ai nevoie de o linie fixa – de la RDS, daca la ei esti abonat – pentru a putea folosi functia (sau de un abonament VoIP, dar banuiesc ca nu e cazul de asa ceva).

   Reply
 • January 8, 2015 at 11:26 pm
  Permalink

  Salut! Ma ajutati sa schimb si eu parola la un fritz box 7312, multumesc anticipat!

  Reply
  • January 11, 2015 at 10:14 pm
   Permalink

   Salut! Din cate tin minte, asta poti face doar daca il resetezi la setarile din fabrica (daca ai uitat parola).

   Reply
 • January 9, 2015 at 7:46 pm
  Permalink

  Bună Bogdan.
  Am tras linie telefonica direct în router (în portul fon de la router).
  Am împerecheat m2 ul cu routerul (7360 fritz).totuși telefonul nu funcționează.
  Mai trebuie făcute ceva setări în interfata router-ului ?
  Mulțumesc

  Reply
  • January 11, 2015 at 10:29 pm
   Permalink

   Din cate imi aduc aminte, trebuie sa pui la telefonie regiunea si tara pe “other” si neaparat sa folosesti cablul venit cu routerul. Cert e ca era pe 7490, nu pe 7390, deci una-alta ar putea sa difere.

   Reply
  • February 9, 2015 at 3:45 pm
   Permalink

   Trebuie sa conectezi linia telefonica analogica in portul DSL/TEL nu in FON, iar cele doua fire pe pinii 3 si 6, daca ai mufa RJ45, –3–6–, sau 1 si 4 RJ9 1–4.

   Reply
 • January 13, 2015 at 10:21 am
  Permalink

  Bună Bogdan
  cu scuze dar nu reușesc sa configurez fritz fon m2 .
  l am înregistrat cu fritz box ul prin butonul dect, am conectat corect cablul original care a venit cu router ul dar nu mă descurc cu configurarea pe interfata fritz ului.
  Dacă ești amabil sa explici pas cu pas și niște poze .Îți mulțumesc foarte mult și rămân dator.

  Reply
 • April 2, 2015 at 6:17 pm
  Permalink

  Buna,
  Am si eu o intrebare,am un Fritz!Box 7490 si vreau sa ii schimb parola dar nu am computer sau leptop.Este posibil schimbarea parolei de pe tableta sau telefon cu android si cum trebuie sa o schimb…..multumesc frumos!

  Reply
  • April 3, 2015 at 10:16 am
   Permalink

   Pai, ai putea accesa interfata de pe respectivul dispozitiv (daca stii IP-ul lui). Daca nu stii deloc parola, ai varianta sa il resetezi la setarile din fabrica, resetand si parola. Doar ca in cazul acela trebuie reconfigurata reteaua, lucru cam greu de facut de pe un laptop. Vezi aici mai multe despre resetarea parolei.

   Reply
 • November 9, 2015 at 10:16 pm
  Permalink

  Salut
  Am si eu o intrebare .am un Fritz!box 7390 e in limba germana.Cum asi putea sa schimb limba????? multumesc

  Reply
 • December 31, 2015 at 12:04 pm
  Permalink

  Buna ziua,

  Am si eu un fitz box 790 in Germana cum il pot seta in Engleza?

  Reply
  • January 5, 2016 at 3:44 pm
   Permalink

   Vezi comentariul de mai sus, daca la acelasi model te referi.

   Reply
 • March 1, 2016 at 5:48 pm
  Permalink

  Am adus un FritzBox 7390 de afara de la cineva care a trecut la o versiune mai noua acolo. Nu am reusit sa il coenctez la Rds [PPPOE] deoarece dupa ce selectez”Account information” [apare un meniu mai simplu ca la 7490] dar dupa ce dau Pass/ID da eroare de conectare. Vreo idee?

  Reply
 • June 12, 2016 at 2:51 pm
  Permalink

  Sal cum pot sa aflu si eu prola la un router fritz 7360 sau mai repede cum il resetez la setarile de fabrica

  Reply
 • July 24, 2016 at 12:06 pm
  Permalink

  Salut am si eu un.fritz- box 7360 care imi zice the internet connection check failed.faulty DSL conection.make sure the cable is connected properly.cum pot rezolva aceasta problema

  Reply
 • August 1, 2016 at 8:26 pm
  Permalink

  Un Fritzbox 3270 (modelul cu 3 antene) poate fi setat oare pe o conexiune la internet tip PPPoE?Am gasit unul de vanzare si as dori sa stiu daca merita cumparat pentru RDS.Multumesc!

  Reply
 • March 2, 2017 at 12:04 pm
  Permalink

  Din ce oras esti? Esti cumva din Oradea?
  Sau doar echipamentul a fost tertat la Oradea?

  Reply
 • June 23, 2017 at 4:08 am
  Permalink

  Te salut Bogdan și te felicit pe aceasta cale, foarte bun articolul tău! App am și eu o mica problema nu mai știu datele de logare nu mai știu cu ce adresa de e-mail m-am înregistrat și am uitat și parola este ceva de făcut în cazul asta? Țin sa precizez ca am modelul 7490 Fritzbox. Vreau sa schimb parola de la internet și nu pot pentru ca nu mai știu datele de logare adresa de e-mail și parola pot sa mai fac ceva în cazul asta?

  Reply
 • December 29, 2018 at 4:02 pm
  Permalink

  Buna. Vad ca ai testat un FritzBox foarte asemanator cu al meu. Intrebarea mea e, cum ai reusit sa il conectezi la reteaua noastra caci aparatul mie mi-a venit cu niste cabluri de conectare de care noi aici in romania nu avem.

  Reply
 • November 1, 2019 at 11:48 pm
  Permalink

  Salut,sunt in cautarea unu router pentru fibra optica,asta sau 4040 are optiunea asta?!Nu prea ma pricep eu la din astea dar as vrea sa-mi rezolv problema!Am fibra optica de la rds in casa si ce mi-au dat ei ii un gunoi!Ma poate ajuta cineva?Sfat,idee etc etc etc!Multam anticipat.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *