Robo Scan – sistem automatizat pentru scanarea cartilor

Aici la CeBIT 2014 am vazut un sistem automatizat de scanare care mi-a atras atentia. Se numeste Robo Scan si, practic, cu ajutorul lui poti trece foarte repede in digital carti voluminoase. Are un sistem de presare a cartii dar si unul cu vacuum pentru a trece rapid de la o pagina la alta. Exista mai multe modele, cu diferite dimensiuni sau facilitati.

Robo Scan

Scaneaza la rezolutii maxime de 1200dpi. La o rezolutie de 300dpi poate scana pana la 12 pagini pe minut. Sistemul poate fi adaptat si pentru alte genuri de materiale tiparite, de la ziare, reviste si pana la brosuri.

Ma gandesc ca poate fi o solutie excelenta pentru biblioteci, universitati sau institutiile oficiale, utila la trecerea in digital a cartilor, cursurilor sau materialelor tiparite. Sau, de ce nu, poate fi o unealta excelenta pentru companiile care doresc sa ofere astfel de servicii.

Din pacate nu am putut afla un pret, dar nu cred sa fie o solutie tocmai ieftina.

Va puteti face o idee mai buna urmarind materialul video de mai jos.

Mai multe detalii puteti afla pe site-ul producatorului: http://www.sma-edocument.com/home.html.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *