VW XL1 – autoturism hibrid prezentat la CeBIT 2014 in Hanovra

La CeBIT 2014 este prezent si grupul Audi care isi expune cateva dintre automobilele hibride. Cel care mi-a atras atentia este modelul VW XL1, un autoturism cu un design deosebit, venit parca din viitor. Si construit pentru viitor as putea spune.

Din cate am inteles, au fost produse numai 200 de unitati, dintre care 100 au fost deja vandute in Germania. Mai sunt inca 100 disponibile pentru alte piete din lume. Interesant este si pretul de comercializare: 111.000 Euro! Sincer sa fiu, nu ma mira ca s-au vandut deja 100 de masini la pretul asta la cate masini misto am vazut pe autostrada pana la Hanovra. Nemtii au bani…

VW XL1 are un motor TDI in doi cilindri cu o capacitate de 800 cmc care dezvolta o putere de 35KW si un cuplu de 120Nm. Mai are si un motor electric, capabil sa dezvolte o putere de 20KW si un cuplu de 140Nm. Masina poate merge cu o viteza maxima de 160Km/h si atinge suta in 12.7 secunde.

Acumulatorii ii asigura o autonomie de 50 de Km. Combinat, diesel + electric, poate circula pana la 500Km.

Cateva imagini cu dracia hibrida, in continuare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *