Nikon 1 V3 – Anuntata oficial

Iata ca Nikon au anuntat in sfarsit noua camera mirrorless Nikon 1 V3. Aceasta se remarca in primul rand prin design-ul schimbat fata de generatia anterioara. Desi nu ma multumeste pe deplin, totusi parca arata mai bine ca modelul anterior.

Din cate am inteles, va avea un pret in jurul a 900 de Euro, impreuna cu un obiectiv 10-30mm.

Acum ecranul este rabatabil, util la abordarea unghiurilor dificile, si nu mai are vizor electronic, fapt ce induce un corp mai compact si mai usor, de aproximativ 324 de grame. De asemenea, gripul a fost usor restilizat, acum nemaifiind atat de proeminent.

Nikon 1 V3

Insa Nikon nu-i lasa de izbeliste pe pasionatii de fotografie. Cei care au nevoie de un grip mai proeminent, pentru o prindere mai eficienta, au la dispozitie accesoriul Nikon GR-N1010. Acelasi accesoriu are o rotita frontala, un declansator asezat mai ergonomic dar si un buton de functii suplimentar. De mentionat ca acest maner are un pret de aproximativ 120 de Euro, deci nu este tocmai ieftin. De asemenea, exista posibilitatea atasarii unui vizor electronic extern, si el cu un cost suplimentar.

Legat de design, ma asteptam la o alta abordare din partea Nikon, vroiam sa lanseze si ei o camera mirrorless cu un aspect retro. Din pacate, designerii Nikon gandesc altfel, parca impotriva cererii pietei. Aveau atatea exemple de aparate clasice din portofoliul propriu…

Nikon 1 V3

La partea de specificatii, Nikon 1 V3 sta in felul urmator: are un senzor de CX CMOS (de 1 inchi) cu o rezolutie de 18 Mpix si fara filtru AA (pentru imagini mai clare), procesor Expeed 4a, plaja ISO de la 160 la 12800, capacitate fotografiere RAW, timp minim de declansare 1/4000s, ecran tactil de 3 inchi.

Este unul dintre cele mai rapide aparate digitale din piata. Se lauda cu o rafala de 6fps cu shutter mecanic, de 20fps cu autofocusul activ sau de 60fps cu focalizare fixa. Are un sistem de focalizare hibrid in 171 de puncte, dintre care 105 de puncte centrale sunt cu detectia fazei.

Poate filma 1080p/60fps cu sunet stereo sau filmare slow-motion 720p/120fps. Pentru a permite transferul rapid al fotografiile pe smartphone-uri sau tablete, are  modul Wi-Fi incorporat.

De mentionat ca este compatibil cu obiectivele de la DSLR-urile Nikon prin intermediul unui inel adaptor.

Avem si un filmulet oficial de prezentare.

Specificatiile oficiale pot fi gasite pe site-ul oficial al Nikon Romania.

Ei, ce spuneti? Care sunt impresiile voastre de moment?

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *