Muzica de vineri: Mike Oldfield

Muzica de vineri de saptamana aceasta il are in prim-plan pe Mike Oldfield, care a revenit foarte recent cu un album nou.

Nu ma pot declara un fan al muzicianului britanic, sau cel putin nu un fan din acela care i-a ascultat intreaga discografie. Cu toate acestea, tot timpul mi-a placut, iar “Tubular Bells” sau alte albume au fost tot timpul pe la mine prin playlist-uri.

Iata ca Oldfield, care acum locuieste in Bahamas, a decis sa revina cu un nou album, care poarte numele de “Man On The Rocks”, pe care vocea e facuta de Luke Spiller, vocalul de la The Struts (de care nu am mai auzit pana acum, dar recunosc ca nici nu m-au impresionat extraordinar cand am incercat sa ii ascult). Cert e ca pe albumul lui Oldfield vocea lui Spiller functioneaza foarte bine, iar ceea ce a rezultat e un disc care nu poate fi considerat o capodopera, dar care e extrem de placut de ascultat.

Este un disc pe alocuri meditativ, dar parca mai mult de stat la soare si bucurat de vremea buna de afara, cu o bere sau un c0cktail in fata. Mie mi-a placut si recunosc ca sunt momente in care imi aduce mai tare aminte de Keane sau Duran Duran decat chiar de Oldfield, care isi are numele pe coperta.

Cert e ca e un disc reusit si variat, iar primul single, “Sailing” e o dovada clara in sensul asta. O piesa catchy, care iti sta in cap ore intregi si in care parca se simte cum arata viata fara griji. Sa ne bucuram de ea si de vremea buna.

Iar ca sa vedeti ca noul Mike Oldfield are si momente serioase, piesa de titlu.

Weekend excelent si plin de muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *