Google anunta Android Wear pentru dispozitive wearable

Google a anuntat azi Android Wear, in esenta o versiune light a sistemului sau de operare, destinata sa fie rulata de dispozitivele wearable (cum e Galaxy Gear-ul testat acum ceva timp de colegul Bogdan Petre).

Compania va lucra cu producatorii de dispozitive de acest fel pentru a oferi o interfata cat mai usor de utilizat, centrata in mare masura pe voce. La fel ca Google Now, aceasta va incerca sa aduca cat mai multa informatie utila la indemana si raspunsuri directe la intrebari. Nu vor lipsi functiile de monitorizare a sanatatii purtatorului.

Google a lansat astazi un developer preview – e de gasit aici – care sa permita dezvoltatorilor sa isi adapteze aplicatiile la platforma. Nu stiu daca viitorul e al acestor dispozitive, dar cert e ca Google mizeaza foarte serios pe ele.

Pentru a vedea ce poate face platforma, exista si un clip de prezentare, mai degraba destinat viitorilor utilizatori.

Exista insa si unul care prezinta principalele idei ale platformei.

Producatorii sunt si ei pregatiti, Motorola anuntand azi Moto 360, primul sau smartwatch bazat pe Android Wear (care arata foarte bine, zic eu). Acesta urmeaza sa apara in vara.

Si LG are in plan asa ceva, LG G Watch urmand a aparea undeva in a doua parte a anului.

Android War

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *