LG 34UM95 – Monitor IPS de 34 de inchi cu rezolutie UltraWide QHD

LG anunta un nou monitor impresionant, atat din punct de vedere al look-ului premium cat si al specificatiilor. Se numeste LG 34UM95 si are un ecran IPS  de 34 de inchi in format 21:9. Practic este mai mare decat televizorul meu de acasa. In plus, acesta afiseaza o rezolutie UltraWide QHD, adica 3440 x 1440 pixeli; atentie, a nu se confunda cu UHD sau 4K – 3840 x 2160 pixeli.

Monitorul LG este dotat cu un conector Thunderbolt 2 care permite viteze de transfer de pana la 20Gbps. Adica permite utilizatorilor sa vizualizeze imagini video 4K si sa transfere date catre alte dispozitive in acelasi timp. Singurul echipament dotat cu Thunderbolt 2 care imi vine in minte acum este noul Mac Pro de la Apple.

LG_34UM95-1

De asemenea, producatorii il lauda ca afiseaza imagini clare, cu o paleta coloristica “uimitoare”. Imi place ca are un finisaj mat, astfel ca va reflecta mai putin sursele de lumina.

LG 34UM95

Poate ca profesionistii vor aprecia ca este capabil sa afiseze 99% din spectrul de culoare sRGB si ca poate fi calibrat prin intermediul unei aplicatii dedicate LG True Color Finder si al unui colorimetru care vine la pachet.

Altele: luminozitate de 320 cd/mp, contrast nativ 1000:1, unghiuri de vizualizare 178° (V)/178°(H).

LG 34UM95

Fiind atat de lat, era logic sa aiba si functie Screen Split pentru vizualizarea a doua, trei sau patru ferestre simultan, in functie de nevoile fiecaruia.

LG 34UM95

Amintesc si de cea Dual Link, care permite vizualizarea din doua surse video simultan.

LG 34UM95

Interesant si modul de actionare al interfetei de control, prin intermediul unui Joystick pozitionat sub rama ecranului.

LG 34UM95

Dupa cum se vede, sta bine la capitolul conectica: pe langa Thunderbolt 2 are si porturi HDMI, Display Port, iesire pentru casti dar si un sistem stereo de boxe incorporat. Daca ii puneau si un tuner TV, utilizatorii nu ar mai fi avut nevoie de un televizor.

Monitorul LG 34UM95 are un pret de aproximativ 1500 dolari. Este disponibil deja pe piata in America. De-abia astept sa-l testez si eu.

Mai multe detalii puteti gasi aici.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “LG 34UM95 – Monitor IPS de 34 de inchi cu rezolutie UltraWide QHD

  • May 31, 2014 at 11:57 am
    Permalink

    E un monitor superb. L-am comandat din Germania acum 3 saptamani. Daca vrei sa-l vezi da-mi un msg pe adresa de mail (in Bucuresti).

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *