ASUS G750 – Trei noi laptopuri de gaming din seria ROG

ASUS este una dintre marcile importante pe piata laptopurilor de gaming la ora actuala. Iata ca acum anunta inca trei astfel de modele din seria ROG “Republic of Gamers” – G750JZ, G750JM si G750JS.

Toate au un procesor Intel Core i7-4700HQ, placi video Nvidia din seria 800M, ecrane full HD cu o generoasa diagonala de 17.3 inchi si acelasi look de inspiratie militara Stealth, gata de razbel. Desigur, nu sunt deloc echipamente finute sau de purtat toata ziua in spate, avand o grosime maxima de 5cm si o greutate de 4.5Kg.

ASUS G750

Cel mai rau dintre ele, G750JZ, are procesorul Intel Core i7-4700HQ si o placa grafica NVIDIA GeForce GTX 880M cu 4GB GDDR5 VRAM. Celelalte dispun de placile grafice NVIDIA GeForce GTX 870M cu 3GB GDDR5 VRAM si NVIDIA GeForce GTX 860M cu 2GB GDDR5 VRAM.

Alte specificatii ar mai fi urmatoarele: pana la 32GB memorie RAM, unitate optica dvd-rw sau bluray writer. Interesante si optiunile de stocare, toate cele trei laptopuri avand cate doua locasuri de 2.5 inchi. Utilizatorii pot alege intre hdd-uri de 1TB sau 1.5TB la 5400 rot/min, hdd-uri de 750GB sau 1TB la 7200 rot/min sau SSD-uri cu 128GB sau 256GB.

ASUS G750

De remarcat ca notebook-urile ASUS G750 au un sisteme de racire independente atat pentru procesor cat si pentru placa video, cu ventilatoare separate, cu heat-pipe-uri, cu optimizare automata in functie de cerintele sistemului.

Amintim si de finisarea mata a ecranului, de tastatura iluminata, de cititorul de carduri SD, de tehnologia USB 3.0, de Wi-Fi-ul dual-band cu suport pentru viteze de transfer de 300Mbps, de portul Ethernet Gigabit sau de sistemul audio 2.1 integrat.

Nu uitam de suportul de redare a imaginilor pe ecrane 4K sau de tehnologia Trinity care poate oferi conexiuni separate pentru trei monitoare externe, prin intermediul porturilor HDMI 1.4 si DisplayPort 1.2.

Dupa cum va asteptati poate, functioneaza pe bazele sistemului de operare Windows 8.1.

Nu s-a specificat cand vor fi disponibile la noi in tara, dar eu le-as astepta mai degraba prin mai-iunie.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *