Muzica de vineri: KXM

KXM, de care sunt sigur ca (inca) nu a auzit foarte multa lume este trupa Muzicii de vineri din saptamana aceasta. Sa speram insa ca partea cu neauzitul se va remedia in perioada care urmeaza, pentru ca noul (si de altfel singurul) lor disc chiar merita nu una, ci mai multe ascultari.

KXM poate sa intre in categoria, extrem de uzitata in ultimii ani, de supergrup, adica de trupa cu membri cunoscuti destul de bine pentru alte proiecte.

Sa luam cei trei membri pe rand. Il avem pe Doug Pinnick, la bas si voce, cunoscut ca lider al celor de la King’s X (care la orice ora poate fi numita „cea mai buna trupa de care n-ai auzit”). La chitara este George Lynch, un chitarist excelent, cunoscut mai ales ca membru Dokken si Lynch Mob. In spatele setului de tobe se afla Ray Luzier, care e probabil cea mai ciudata piesa a acestui angrenaj, daca stai sa te gandesti care e job-ul care ii plateste facturile. Domnul in cauza e baterist la Korn.

Ce a iesit din combinatia asta? Un album self-titled lansat acum vreo 10 zile, care suna excelent si combina foarte bine ceea ce aduce fiecare dintre cei trei. Lucrurile au inceput sa mi se para interesant de la primul single, care are si un clip. Piesa e “Rescue Me”, iar riff-ul acela, plus tonul de bas o sa imi ramana in cap mult si bine. Pe langa asta, recunosc ca Ray Luzier e mult peste ce mi-as fi imaginat ca poate.

Iar pentru un moment un pic mai funky, fara a face compromisuri la capitolul parti de chitara, “Faith Is  A Room”

Eu l-am ascultat de l-am tocit si sunt sigur ca nu sunt singurul.

Weekend placut si multa muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *