Noi placi de baza pentru platforma AMD AM1, de la ASROCK

AMD vor lansa oficial cat de curand noua platforma hardware AM1, asa ca era normal ca producatorii sa fie pregatiti cu placile de baza necesare. Din cate am inteles, noua platforma AM1 este dedicata in special mini-pc-urilor sau htpc-urilor, adica acelor sisteme compacte care ocupa un spatiu mic pe birou.

Noile APU-uri AMD fac parte din seriile AMD Athlon si AMD Sempron, au procesor cu pana la patru nuclee si sunt dotate cu arhitectura grafica integrata. De asemenea, sunt capabile sa suporte memorii DDR3 la 1600MHz.

Acestea promit un comportament onorabil la toate activitatile, fie ca sunt de office, divertisment multimedia sau chiar gaming uzual, totul la preturi rezonabile, mai mici decat ale unui duet format dintr-un procesor Intel Atom Bay Trail si o placa grafica Nvidia entry-level.

Primii care anunta placi de baza pentru aceasta platforma sunt cei de la ASROCK. Mai exact, acestia lanseaza trei modele:  AM1H-ITX, AM1B-ITX si AM1B-M (doua placi Mini-ITX si una Micro ATX).

ASROCK AMD AM1

Cea mai performanta este modelul AM1H-ITX, in premiera echipata cu dubla alimentare. Pe langa alimentarea standard  ATX pe 24-pini, aceasta are si un conector DC-In, care poate fi alimentat de la un adaptor pe 19V. Aceasta are patru iesiri video (D-Sub, DVI-D, HDMI si Display Port), patru conectori SATA3 6Gb /s, patru porturi USB 3.0 precum si un slot mini-PCIe, util pentru conectarea unui card WiFi.

Noile modele ASROCK cu AMD AM1 sunt dotate cu ASRock High Density Glass Fabric PCB, o tehnologie ce  protejeaza placa de baza impotriva scurt-circuitelor cauzate de umiditate. Au si tehnologie Full Spike Protection, cu rol de protectie impotriva supra-curentilor de la sursa de alimentare si a spike-urilor de tensiune cauzate de fulgere sau descarcari electrostatice.

Pentru mai multe informatii puteti accesa link-urile de mai jos.

AM1B-M: http://www.asrock.com/mb/AMD/AM1B-M/

AM1B-ITX: http://www.asrock.com/mb/AMD/AM1B-ITX/

AM1H-ITX: http://www.asrock.com/mb/AMD/AM1H-ITX/

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *