Muzica de vineri: Cage the Gods

Cage the Gods este trupa saptamanii la Muzica de vineri (era sa zic la Cage the Gods, deci probabil ca i-am ascultat prea mult).

N-am idee cati ani au baietii astia, dar cert e ca din poze arata foarte tineri, lucru care nu se deduce la fel de tare din modul in care suna.

Cage the Gods sunt britanici, s-au nascut ca trupa in 2012 si de atunci au scos un EP si un album, cel din urma aparand foarte recent. Chiar daca sunt o trupa noua, au reusit deja sa faca impresie, fiind laudati de Classic Rock Magazine si de Team Rock Radio. Sincer sa fiu, nu mai stiu exact unde i-am descoperit (probabil ca la una dintre institutiile mentionate mai sus), dar cert e ca Team Rock i-a difuzat foarte mult si mi-au intrat la inima.

LP-ul de debut poarta numele de Badlands si e o mostra de rock ‘n’ roll sanatos, cu niste influente blues exact acolo unde sunt ele necesare. Rezultatul este extrem de catchy si de bine cantat, motiv pentru care va invit sa ii descoperiti si voi.

Nu pot decat sa ma bucur ca generatia noua are asemenea trupe, care suna proaspat si au chef de cantat.

Dar sa lasam vorbaria si sa trecem la muzica. Prima piesa la care m-am oprit se cheama Favourite Sin.

Iar ce-a de-a doua este Sacrifice, care pe album are si o varianta acustica, reusita in egala masura.

Weekend placut, cu multa muzica foarte buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *