Micro: Imprimanta 3D accesibila

Micro este o imprimanta 3D care face subiectul unei campanii pe Kickstarter. Aceasta se vrea prima imprimanta 3D cu adevarat accesibila, pe care sa si-o permita aproape oricine.

Campania a prins din plin, obiectivul 50.000 de dolari fiind depasit de aproape cinci ori in clipa in care eu scriu acest text.

E si de inteles de ce – cea mai ieftina contributie care iti aducea imprimanta era de 199 de dolari, pret absolut imbatabil pentru asa ceva. Normal ca cele 250 astfel de pledge-uri s-au epuizat, dar mai sunt disponibile cele de 299 de dolari, care iti aduc o imprimanta Micro 3D din primul lot produs. Prteul include si un filament.

Produsul, care poate fi vazut pe site-ul Kickstarter aici, este unul de-a dreptul interesant, care promite sa fie si usor de utilizat. Vine cu un software cu ajutorul caruia sa iti gestionezi modelele printabile intr-un mod foarte simplu.

Normal ca, la dimensiunile relativ mici pe care le are, vei fi putin limitat, dar tot poti tipari fara probleme diferite piese sau chiar un carlig pentru perdeaua de dus, cum se vede in filmuletul de prezentare, care poate fi urmarit ceva mai jos.

Nu stiu daca in viitor vom vedea asa ceva in fiecare casa, dar cert e ca nu mai vorbim despre o tehnologie SF.

Filmul de prezentare al lui Micro se poate vedea mai jos si, daca vreti una la pret acceptabil, ar fi bine sa va grabiti.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *