Demo Meizu MX3 cu sistem de operare Ubuntu

Am vazut pentru prima data sistemul de operare Ubuntu (pentru smartphone-uri si tablete) la MWC 2013 in Barcelona. Imi aduc aminte ca am fost placut impresionat din primele momente de interfata acestuia, atat la capitolul design cat si ca filozofie de interactiune cu ea. Este diferita de cele ale Android, iOS sau Windows Phone. Ubuntu este un sistem de operare cu personalitate, din punctul meu de vedere.

Nu s-a intamplat mare lucru in soarta acestuia pana de curand, cand am aflat ca Meizu si BQ il vor integra pe smartphone-urilor lor. Ma bucur ca sunt deja producatori care ii ofera o sansa. Si, daca va confirma, poate ca va fi adoptat si de catre altii.

Chinezii de la Meizu au urcat pe net un videoclip de prezentare, in care puteti vedea ecranul de start, managerul de aplicatii, tastatura virtuala, meniul de notificari si alte componente ale interfetei sistemului de operare Ubuntu.

Demo-ul este facut pe modelul Meizu MX3, un super-smartphone de 5.1 inchi cu procesor octa-core Samsung Exynos, 2GB memorie RAM, stocare interna de 128GB.

Dupa cum ati vazut, interfata Ubuntu arata foarte bine si pare sa functioneze fara lag-uri sau sacadari. Parca as vrea si eu un Meizu MX3 d-asta…

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *