Sistemele all-in-one ASUS sunt prezente acum si in Romania

Cei de la ASUS au prezentat astazi oficial sistemele all-in-one pe care mai nou le comercializeaza si in Romania. Cred ca este pentru prima data cand dedica exclusiv un eveniment acestui gen de sistem PC la noi in tara.

Din cate am inteles, vanzarile lor de sisteme all-in-one merg foarte bine in vestul Europei. Si, cum nicio piata nu trebuie neglijata, acestea au ajuns si la noi (in sfarsit as spune eu).

ASUS AIO
Francisc Kurko, ASUS Romania

Computerele AIO (All-In-One) nu mai sunt o noutate, fiind preferate de catre cei care au nevoie de un sistem cu ecran mare si un design compact, care sa nu ocupe mult spatiu.

ASUS acorda atentie in continuare pietei de computere desktop, pentru care zic ei ca inca exista cerere. Si va exista in continuare zic eu, pentru ca nu poti lucra si nu poti desfasura activitati productive pe o tableta. Asa ca, taiwanezii isi vad in continuare de treaba si lanseaza pe banda rulanta placi de baza sau placi grafice din ce in ce mai performante, la pas cu tendintele tehnologice. Din acest punct de vedere, este una dintre marcile apreciate la noi in tara.

De acum incolo, alaturi de componentele si laptopurile acestei marci, veti avea la dispozitie si sistemele lor AIO.

Pe langa sistemele AIO ET2300 si ET2220, de care v-am povestit acum vreo doua luni, ASUS a adus si modelul mai mare, ET2701, cu ecran de 27 inchi. Un computer elegant, cu un design premium, potrivit atat intr-un birou dichisit de top management cat si intr-o aerisita camera de zi.

Modelul expus avea urmatoarea configuratie: ecran tactil de 27 inchi cu rezolutie full HD, procesor quad-core Intel Core i7-3770S Ivy Bridge tactat la 3.1Ghz, cu Hyper Threading si Turbo Boost pana la 3.9Ghz, 8GB memorie RAM, placa grafica Nvidia GeForce 640M, stocare pe un hard-disk de 2TB, unitate optica bluray-combo si un sistem de operare Windows 8. Amintesc si de tunerul TV incorporat, un accesoriu care poate fi extrem de important in anumite spatii de locuit.

Este un sistem multimedia complet, fapt subliniat si de prezenta unui subwoofer in componenta sistemului audio. Un computer pe care poti desfasura activitati diverse, de la cele profesionale si pana la cele dedicate divertismentului. Eu cred ca duce fara probleme si un gaming ocazional.

Insa un astfel de computer are si un dezavantaj major, unul mare de tot. 😀 Si anume pretul, de aproximativ 7000 de lei.

ASUS VivoPC

Alaturi de cele trei sisteme all-in-one, am vazut si mini-pc-ul ASUS VivoPC, unul destul de apreciat la noi din cate am inteles. Eu l-as recomanda in rol de HTPC, Home Theater PC, tocmai bun de pus langa televizorul mare din living. Are un design premium, arata bine, este compact, nu ocupa foarte mult spatiu.

Vine atat la configuratii cu procesor Celeron, cat si la altele mai performante, cu procesor Intel Core i5 si sistem de operare Windows 8. Desi un sistem atat de compact, vine cu un hard disk de 3.5 inchi. Cea mai ieftina configuratie are un pret de 1000 de lei iar cea mai scumpa 1780 Lei (cu stocare interna de 500GB, 4GB memorie RAM, fara sistem de operare).

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *