Muzica de vineri: Winery Dogs

Muzica de vineri din aceasta saptamana ii are ca subiect pe Winery Dogs, un alt supergrup, ca tot sunt foarte la moda.

Acesta este insa unul dintre cele mai interesante. Ajunge sa arunci o privire pe componenta trioului si lucrurile devin interesante. La voce si chitara il avem pe Richie Kotzen, cunoscut ca artist solo, dar trecut si prin Mr. Big ori Poison. Lui Kotzen, om care e in primul rand un chitarist excelent (dar care se descurca impecabil si cu vocea), i se alatura o sectie ritmica pe care ar visa sa o aiba in spate cam oricine – Billy Sheehan la bas, unul dintre cei mai buni basisti ai planetei (fondator al Mr. Big, dar si, printre multe altele, basist prin trupele unor Steve Vai sau David Lee Roth) si Mike Portnoy, fostul baterist din Dream Theater.

A iesit un album foarte reusit, senzatia mea fiind ca abia acum e Kotzen la potentialul sau maxim. Avem aici influente blues exact cat trebuie, melodie din plin, dar si un groove pe care numai la Sheehan si Portnoy ai cum sa il simti. Si mai mult decat asta, imi da o senzatie care le iesea doar celor de la Mr. Big – de muzica accesibila, dar cantata foarte tehnic. Cele doua nu se exclud neaparat.

Albumul a iesit de ceva timp, dar recent a primit o varianta de dublu CD, care include un al doilea disc, inregistrat live in Japonia. Nu pot decat sa vi-l recomand si ca sa arat la ce ma refer, incep cu “Criminal”.

Continuarea consta tot intr-o piesa a lor, de data asta in varianta de studio. “Elevate” se cheama.

Weekend placut si plin de muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *