4K cu Samsung Galaxy S5

Noul smartphone Samsung Galaxy S5 are o camera foarte buna. Cel putin, eu sunt extrem de multumit de serviciile ei. Intre timp am primit un SGS5 pentru teste de la Cosmote Romania, asa ca in perioada urmatoare o sa va tot povestesc despre functiile interesante pe care le voi descoperi la el.

Din punctul meu de vedere, una dintre cele mai importante facilitati ale camerei este filmarea 4K, adica la rezolutia de 3840 x 2160 pixeli si o cadenta de 30 de cadre pe secunda. In conditii bune de lumina, rezultatele sunt clare, au o paleta coloristica naturala si un nivel ridicat al detaliilor. Sunt atat de incantat de calitatea filmarilor 4K la SGS5 incat l-am incercat in tot felul de situatii si cu tot felul de subiecte.

Camera focalizeaza repede, chiar si de la o distanta de numai 5-7 cm, iar punctul de clar poate fi schimbat printr-o simpla apasare pe ecran. De remarcat ca 1 minut de filmare ocupa cam 350MB, asa ca va trebuie un micro-card cu o capacitate mai serioasa.

Ce i-ar mai fi trebuit acestei camere pentru a fi aproape perfecta? Un sistem de stabilizare optica. In momente dinamice, la filmarea din masina de exemplu, imaginea filmata nu este stabila.

Deci, ce am filmat cu Samsung Galaxy S5?

Pe Monica Davidescu recitand o poezie de Alexandru Macedonski la Muzeul Satului.

Un scurt demo de cantare la un cimpoi, tot la Muzeul Satului. Luati aminte si la calitatea sunetului inregistrat.

O albina la cules de polen.

In schimb, unei viespi ii place berea…

Si asa, ca de final, avem si o vacuta…

Ei, ce ziceti? Nu-i asa ca filmeaza bine telefonul asta?

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *