Muzica de vineri: Rival Sons

Rival Sons, subiectul de azi al Muzicii de vineri, e o trupa pe care nu am sa ma plictisesc niciodata sa o recomand, pentru ca merita asta din plin.

Si sunt convins ca ceea ce ascultam azi e pe placul colegului Bogdan Petre, care a avut si el grija sa ii promoveze. Cum am spus, oamenii merita.

De la data precedentei lor mentionari a trecut un pic de vreme, iar excelenta trupa americana a schimbat basistul, a fost in turneu pe toata planeta (eu chiar i-am ratat la Viena acum vreo doi ani din motiv de nemaiprins bilet; ma revansez eu!) si, cel mai important, a inregistrat un nou album. Acesta se numeste “Great Western Valkyrie” si va fi disponibil in Europa din 6 iunie, cu cateva zile mai repede decat in SUA si restul lumii.

Nu data e insa importanta, ci faptul ca albumul promite sa fie o adevarata reusita, la fel cum au fost si precedentele, care mie imi plac si acum foarte mult.

Casa de discuri Earache a lansat acum un pic de timp un sampler al noului disc, unde se auzeau o multime de lucruri interesante si la fel de groovy cum ne-am obisnuit la Rival Sons, dar momentul cel mai asteptat a venit saptamana aceasta. Ma refer, normal, la primul single, insotit de un reusit videoclip.

Piesa se numeste “Open My Eyes” si mie mi-a mers direct la inima. Am apreciat si dimensiunea oarecum ironica a lucrurilor. Probabil satui sa fie comparati cu Led Zeppelin ca sound (comparatie care are niste argumente), baietii s-au decis sa inceapa piesa cu un sound de tobe coborat direct din “When The Levee Breaks”. Cum ar veni, „Vreti Zeppelin? Pai va dam noi Zeppelin!”.

Langa soundul acela vine un riff in cea mai pura traditie Rival Sons (era sa folosesc un epitet pentru medii ceva mai putin civilizate), precum si stilul de a canta de parca predica intr-o biserica a celor de culoare, undeva in anii ’50, al lui Jay Buchanan.

“Open My Eyes”, deci.

Si continuam, normal, tot cu Rival Sons, dar cu o piesa mai veche. Recunosc ca mi-a fost greu sa aleg, dar m-am oprit la “All Over The Road”, o bucata cu o energie care nu prevesteste nimic bun si niste versuri pline de provocari.

Cum ar veni, welcome back!

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *