Trei gadget-uri utile la purtator, de la Adata

Alaturi de laptopuri, smartphone-uri sau tablete, accesoriile mobile au devenit la fel de importante. Nevoile digitale zilnice ale majoritatii utilizatorilor necesita prezenta unor astfel de accesorii, fie ca vorbim de mousi wireless, de memorii USB sau hard disk-uri externe, modem-uri 3G/4G, mini-sisteme audio portabile, de casti sau de acumulatori externi pentru prelungirea autonomiei de functionare. Nu putini sunt cei care, pe langa laptop, tableta sau smartphone, poarta in geanta sau la purtator un accesoriu de acest gen.

De data asta o sa va retin cu cateva impresii despre nu mai putin de trei astfel de accesorii, pe care am avut ocazia sa le folosesc in ultimele luni, toate marca Adata, o companie din ce in ce mai activa pe piata.

Va fi vorba in continuare despre acumulatorul extern PV100, despre solutia de stocare compatibila OTG UD320 si despre hard disk-ul extern Dash Drive Elite HE720.

Adata PV100

Acumulatorul portabil Adata PV100 a fost alaturi de mine vreme de aproape trei luni, oriunde am mers. Mai trebuie sa va spun cat de util este un astfel de accesoriu in conditiile in care toate smartphone-urile au inca probleme de autonomie? Majoritatea acumulatorilor acestora nu rezista mai mult de o zi daca sunt utilizate intens. Asa ca, pentru a evita acest gen de neplaceri, trebuie sa aveti alaturi un astfel de accesoriu. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa raman fara baterie, tocmai cand aveam mai mare nevoie. Asa, cu ajutorul lui, am scapat de acest gen de probleme.

Adata PV100 este un acumulator extern destul de compact, cu dimensiuni asemanatoare unui smartphone mediu. Putem spune ca are un design atragator, desi acest lucru nu ar trebui sa fie un element definitoriu pentru categoria de produse din care face parte. Are o constructie ok, cu finisaje ok, nimic peste medie, cu o grosime de numai 8mm. L-am purtat fara probleme lipit de smartphone in acelasi buzunar de pantaloni, in timp ce isi facea treaba pentru care a fost construit.

Are o capacitate de 4200 mAh, astfel ca poate asigura fara probleme cel putin o incarcare suplimentara pentru acumulatorul oricarui smartphone, si un pic mai mult. Pe carcasa are patru LED-uri care indica starea bateriei.

Poate incarca aproape orice dispozitiv mobil cu port microUSB.  Eu l-am folosit atat cu al meu SGS3, cat si cu Galaxy S4 Zoom. De mentionat ca sunt telefoane sau tablete care au port de alimentare proprietar, asa ca este posibil sa nu fie compatibile cu un astfel de incarcator.

Am remarcat ca incarcarea smartphone-urilor prin intermediul lui se realizeaza destul de repede, ca si cum le-ai conecta la priza. In schimb, incarcarea lui la capacitatea maxima, a lui PV100, mi s-a parut ca dureaza un pic prea mult.

ADATA PV100 vine echipat cu elemente de siguranta de genul protectie la supraincarcare / descarcare, supracurent / supratensiune si scurtcircuit.

In plus, nu este nici foarte scump, avand un pret de aproximativ 118 Lei.

Adata UD320

Memoria externa Adata UD320 este creata pentru a compensa spatiul restrans de stocare de pe smartphone-urile sau tabletele cu Android. Volumul fisierelor multimedia pe care avem tendinta de a le purta cu noi depaseste cu mult spatiul lor de stocare intern. Asa ca, majoritatea apelam in primul rand la carduri microSD, normal, in caz ca se poate.

Avantajul gadget-ului Adata UD320 este compatibilitatea OTG, astfel ca poate fi utilizat fara probleme pe device-urile cu Android care suporta aceste standard. In plus, are atat port microUSB cat si unul USB normal, astfel ca poate fi realizat rapid transferul de fisiere intre computerul cu Windows si smartphone-ul cu Android.

Adata UD320

De mentionat ca spatiul de stocare efectiv se afla in micutul modul cu port USB normal, in timp ce partea centrala are rol de adaptor de la USB la microUSB.

Modelul UD320 are o capacitate de 32GB, de ajuns pentru a stoca o colectie importanta de muzica sau cateva filme in format full HD. Insa parca as fi fost mai multumit cu o capacitate de 64GB. Copierea de pe computer se face cu o viteza medie de 13.3 MB/s.

La mine a functionat cu Samsung Galaxy S3, cu Samsung Galaxy S5 si cu un HTC Desire 500. Va sfatuiesc sa verificati daca dispozitivul vostru este compatibil OTG inainte de a-l cumpara.

Din cate am inteles, ADATA UD320 este rezistent la apa si la socuri, avand garantie pe viata. Eu m-am purtat frumos cu el, cu atentie, nu am indraznit sa-i testez aceste capacitati tough.

Este un pic mai scump decat o memorie USB normala cu aceeasi capacitate. Adata UD320 costa aproximativ 100 de lei.

Adata Dash Drive Elite HE720

Daca hard disk-ul sau SSD-ul laptopului nu face fata cu volumul mare de date uzitat, ar trebui sa va indreptati atentia catre o unitate de stocare externa cu o capacitate generoasa. Cum ar fi modelul Adata Dash Drive Elite HE720 care are o capacitate de 1TB, de ajuns zic eu.

In primul rand ca este un gadget care arata foarte bine, avand o carcasa din aluminiu, eleganta, cu valente premium. Ii reprosez totusi ca metalul de pe carcasa are tendinta de a retine amprentele. Are o grosime de numai 8.9mm si o greutate de 160 de grame, astfel ca nu este dificil de transportat, incape fara probleme si intr-un buzunar de haina.

In al doilea rand ca se conecteaza la computer prin tehnologie USB 3.0, astfel ca transferul datelor se realizeaza destul de rapid. De mentionat ca functioneaza fara probleme si pe tehnologie USB 2.0.

Viteza medie de transfer de pe computer pe el, prin tehnologie USB 3.0, a fost cam de 110-112 MB/sec. Invers, transferul s-a desfasurat cu valori in jurul a 95-100MB/s.

Adata Dash Drive Elite HE720

In caz ca aveti nevoie, acesta lucreaza impreuna cu aplicatia “One Touch Backup” care permite copierea automata a datelor importante de pe hard disk, prin simpla apasare a butonului Backup . Puteti face backup integral al hard disk-ului de pe laptop sau desktop sau puteti alege anumite fisiere sau foldere.

Adata Dash Drive HE720 are un pret in jurul a 400 de Lei.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *