Muzica de vineri: Brad Paisley

Brad Paisley este subiectul Muzicii de vineri, pentru ca un pic de country nu are cum sa prinda rau in acest weekend prelungit. Toti avem dreptul la placeri vinovate din cand in cand, iar mie imi place cam tot ce a scos Brad Paisley, desi puristii muzicii country, in sensul clasic al termenului, stiu ca nu prea apreciaza pop-rock-country-ul pe care il promoveaza el sau Keith Urban.

Lasand insa purismele la o parte, mie imi place ce canta omul. In primul rand ca e un chitarist mult mai capabil decat unii care au parte de infinit mai mult respect si un compozitor cu destula imaginatie. Pe de alta parte, la ce cifre de vanzari are cantand ceea ce canta, ma cam indoiesc ca si-ar dori sa isi mute cariera pe o alta directie.

Si chiar daca aptitudinile lui chitaristice se aud foarte bine si pe albumele lui „normale”, niste exemple mai bune exista pe “Play”, un album unde s-a aventurat si prin alte stiluri. Pe de alta parte, pe mine muzica lui ma binedispune si ii ascult albumele inca de la “Mud On The Tires”, scos in 2003, pe care am facut atatea gratare de nu le mai tin minte. Si pe el, si pe discurile care i-au urmat.

Dar sa ramanem in prezent si sa ascultam ultimul single al lui Paisley, “River Bank”, care exact la gratarele si petrecerile din acest weekend se potriveste.

Daca tot am zis ca omul stie ce sa faca cu chitara, puteti afla asta mai pe larg din piesa de mai jos, un duet chitaristic si vocal cu legenda B.B. King.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *