Trei despre Apple

Nu cred sa treaca o zi in care sa nu apara o noutate sau un zvon despre actualele sau viitoarele produse sau servicii ale americanilor de la Apple, de altfel una dintre cele mai titrate companii la nivel mondial.  Si astazi au tinut prima pagina pe site-urile de specialitate, cu trei stiri chiar importante din punctul meu de vedere. Din ele aflam informatii interesante, care ne ofera o imagine destul de intuitiva asupra directiilor de dezvoltare pe care acestia le vor urma in viitorul apropiat.

Deci, pe scurt:

1. Apple cumpara Beats Electronics la un pret de peste 3 miliarde de dolari, fiind chiar cea mai costisitoare achizitie facuta de ei pana acum. Poate ca tehnologia audio Beats, atat de cunoscuta in randul utilizatorilor, va ajunge in sistemele audio si in castile care vor insoti terminalele si produsele Apple. La fel de bine americanii sunt interesati de platforma online Beats Music de distributie de muzica, eventual de includerea ei in iTunes.

Beats

Ca un fapt divers, poate ca achizitia Apple ar fi adus o gura de aer proaspat in bugetul HTC. Insa cum taiwanezii au renuntat la acele actiuni, acum se uita la stiri si plang de ciuda (cred).

nokia_808_camera_3

2. Ari Partinen, unul dintre expertii Pureview de la Nokia, are acum un nou loc de munca. Ati ghicit, la Apple. Nu este greu sa ne imaginam de ce.

Poate ca smartphone-urile Apple au fost printre cele mai bune la capitolul foto pana de curand, asa cum am constatat si eu cand am testat modelul iPhone 5S.

Insa,  din punctul meu de vedere, sunt alte terminale care se comporta mult mai bine, cu Android sau cu Windows Phone. Lista mea scurta ar fi: Nokia Lumia 1020, Nokia Lumia 925, Samsung Galaxy S5, LG G2 si ar mai fi cateva. Asa ca Apple trebuie sa faca o schimbare pentru a reveni in top, iar pentru asta are nevoie de oamenii cei mai buni.

Nu cred ca influenta lui Ari Partinen sa fie vizibila la iPhone 6, ci mai degraba la generatia urmatoare, care va fi lansata la anul.

iPhone 6

3. Apropo de iPhone 6, se pare ca va fi anuntat oficial mai devreme decat ne asteptam, anume in luna august. Si mai exact, atunci va fi prezentat modelul cu ecran de 4.7 inchi, dupa cum aflam de la Reuters. Urmand ca in septembrie sa fie prezentat cel de 5.5 inchi.

Nu stiu daca piata cere neaparat un phablet Apple cu ecran de 5.5 inchi. Un 4.7 inchi sau chiar un 5 inchi sunt dimensiuni pe care eu personal le consider rezonabile. Clar e ca Apple trebuie sa vina cu un ecran mare si la iPhone, desi actualii lor utilizatori  afirma ca sunt multumiti cu dimensiunile actuale.

Insa Apple trebuie cumva sa atraga atentia celor care vor un ecran mai generos, care s-au obisnuit asa, adica utilizatorilor de Android. iOS a pierdut cota de piata in fata Android-ului iar un ecran mai mare va echilibra balanta. Insa nu cred ca Apple va mai domina piata de smartphone-uri, ca acum 2-3 ani.

Nu stim inca exact specificatiile celor doua terminale, ce vor aduce nou in piata. Dar cred ca vor arata foarte bine, vor fi la fel de atragatoare.

Voi reveni la momentul oportun.

Sursa foto.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.