De pe la East European Comic Con 2014

Astazi am trecut pe la Eastern European Comic Con 2014, care se desfasoara in acest weekend in complexul Romexpo din Bucuresti. Un eveniment important, cu o mai mare amploare decat cel de anul trecut. De data asta cred ca a ajutat si locatia, mult mai bine aleasa, in sensul ca este mai spatioasa, astfel ca poate gazdui un numar mai mare de vizitatori. Ieri am aflat ca se vandusera deja 16000 de bilete. Banuiesc ca numarul participantilor de astazi si de maine va creste substantial.

Comic Con este un eveniment care se adreseaza pasionatilor de gaming, Science Fiction, benzi desenate, anime si manga sau jocuri de societate. De asemenea, Comic Con ofera ocazia intalnirii cu actori importanti din seriale sau filme SF, de aventura sau fantastice, precum si cu autori sau artisti cunoscuti.

De exemplu, acum la Bucuresti sunt prezenti actorii Jason Momoa (Khal Drogo din Game of Thrones), Mark Sheppard (Crowley, King of Hell din Supernatural) si Natalia Tena (Nymphadora Tonks in Harry Potter The Order of Phoenix). Toti trei sunt disponibili pentru sesiuni de intrebari conform unui program prestabilit.

De asemenea, am asistat la o adevarata parada de costume Cosplay, de toate genurile, de inspiratie variata, din lumea reala sau din filme, carti, jocuri etc.  Unele dintre costumele pe care le-am vazut acolo erau chiar foarte bine realizate. Remarc totusi ca multi dintre cei costumati erau straini.

Yaya Han - Comic Con 2014

Amintesc ca aici a fost invitata si Yaya Han, una dintre cele mai faimoase cosplayer-ite, care activeaza in domeniu de aproape 15 ani. Din cate am inteles, pana acum a facut peste 250 costume ale unor personaje din animatii japoneze, benzi desenate, jocuri video, sci-fi si propriile desene. Are propriul “booth”, unde ii puteti lua autograful sau face poze cu ea.

Comic Con 2014

Destul de multa agitatie peste tot, in primul rand in zonele de jocuri, unde se desfasurau concursuri de League of Legends, Counter Strike, Dota 2, World of Warcraft: Hearthstone. Nu uit de scena principala, unde aveau loc tot felul de concursuri pe teme specifice evenimentului.

Ca si reprezentanti din zona hardware, i-am remarcat pe cei de la Logitech, pe TP-Link si pe BenQ. Puteau veni si alte firme importante din aceasta zona zic eu, dar poate ca acest eveniment s-a desfasurat la un timp prea scurt dupa Dreamhack 2014 si nu au mai fost bugete.

Comic Con 2014

Am remarcat ca erau si zone dedicate jocurilor de societate, marea majoritate a acestora tot cu teme SF. Habar nu am cum se joaca, insa nu mi-au parut a fi prea simple, ba din contra.

Comic Con 2014

De asemenea, multe persoane stateau la o coada destul de maricica pentru a se aseza pe Tronul din Urzeala Tronurilor. Eu eram din start interzis, asa ca nu am incercat. 😀

Comic Con 2014

In aceeasi hala erau prezenti tot felul de artisti plastici, realizatori de benzi desenate si graficieni care expuneau si vindeau desenele sau schitele de creatie personala. Printre altii, i-am vazut pe cei de la Harap Alb Continua, pe cei de la Creative Monkeyz, pe domnul Puiu Manu cu cea mai recenta carte de benzi desenate, pe Vlady – The Cute Vampire, pe cei de la Herbs sau pe fetele care au creat Zbeng & Zbantui.

Ce sa mai o lungesc, ne-a placut aceasta sambata petrecuta la East European Comic Con 2014. Ne-am simtit bine, nu ne-am plictisit deloc, chiar am cumparat niste benzi desenate pentru pustiulica. Am admirat costumele Cosplay si am facut o gramada de poze. Asa ca, acum imi mai ramane doar sa va arat cateva imagini de acolo. Mentionez ca pozele cu personajele Cosplay vor sosi imediat, intr-un articol separat.

 

Jason Momoa, interpretul lui Khal Drogo în serialul de televiziune Game of Thrones, Mark Sheppard, cunoscut pentru rolul lui Crowley, The King of Hell, în serialul Supernatural și Natalia Tena, Nymphadora Tonks în Harry Potter and the Order of the Pheonix – See more at: http://www.b365.ro/incepe-comic-con-2014-actori-din-game-of-thrones-supernatural-si-harry-potter-prezenti-la-bucuresti_207655.html#sthash.0WERXfFg.dpuf
Jason Momoa, interpretul lui Khal Drogo în serialul de televiziune Game of Thrones, Mark Sheppard, cunoscut pentru rolul lui Crowley, The King of Hell, în serialul Supernatural și Natalia Tena, Nymphadora Tonks în Harry Potter and the Order of the Pheonix – See more at: http://www.b365.ro/incepe-comic-con-2014-actori-din-game-of-thrones-supernatural-si-harry-potter-prezenti-la-bucuresti_207655.html#sthash.0WERXfFg.dpuf

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *