400.000 de opere de arta in format digital, de la Metropolitan Museum

Metropolitan Museum este institutia autoare a uneia dintre cele mai curajoase initiative din ultima perioada – cea de a pune la dispozitia iubitorilor nu mai putin de 400.000 de opere de arta in format digital.

Mai mult, nepretuitele opere de arta sunt disponibile la rezolutie mare, astfel incat sa poata fi fara probleme folosite ca wallpaper la calculator sau, de ce nu, printate pentru a decora peretii unei case.

Muzeele s-au ferit sa faca lucruri de acest gen, mai ales de frica falsurilor, dar se pare ca dorinta de a face arta mai accesibila publicului larg a prevalat pana la urma.

Prntre artistii prezenti in colectie se numara Rembrandt sau Matisse si eu zic ca merita din plin sa aruncati o privire, chiar si daca doar pentru un wallpaper gratuit.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *