Muzica de vineri: Jack White

Jack White, subiectul de saptamana asta al Muzicii de vineri, este un muzician care in ultimii ani este tot mai des auzit peste tot. La fel cum e si un chitarist absolut demn de luat in seama si unul dintre cei mai ferventi promotori ai beneficiilor oferite de muzica „asa cum trebuie ea ascultata”, adica analog.

Devenit cunoscut cu The White Stripes si apoi The Raconteurs, Jack White isi are, poate, cele mai bune momente pe excelentul album solo “Blunderbuss” din 2012. Albumul e o bijuterie care suna exact cum suna muzica pe vremea in care totul era curat si nimic nu era procesat.

Omul, care detine si o casa de discuri specializata in principal pe vinil, Third Man Records, va lansa in curand un nou album, pe numele sau “Lazaretto”. Albumul vine pe 10 iunie,  iar piesa de titlu a ajuns in Guinness Book pentru cel mai rapid disc. Cu totul, inregistrarea si presarea pe vinil au durat ceva mai putin de patru ore.

Editia de vinil a discului va fi plina de surprize interesante pentru pasionatii formatului (marturisesc ca si subsemnatul a precomandat un exemplar), de la o holograma care se vede in timpul ascultarii albumului si pana la piese ascunse sub etichete, la viteze diferite de redare. Conceptul poarta numele de Ultra LP si il las chiar pe domnul White sa va dezvaluie toate surprizele.

Si pentru ca am discutat despre acest album, sa va spun ca Jack White a si pus pe internet trei dintre piesele sale. Mie mi-au placut toate trei, dar parca totusi as alege piesa de titlu. O ascultam in cele ce urmeaza.

Nu ne oprim insa aici. Continuam cu o piesa de pe “Blunderbuss”. Alegerea e groaznic de grea si de data asta, insa am decis sa ma opresc la “Love Interruption”, care are ea ceva…

In speranta ca v-au placut alegerile mele, va urez weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *