Masina Google fara sofer

Google a anuntat o masina fara sofer conceputa chiar de companie. Anuntul a fost facut la evenimentul Recode de cofondatorul Google, Sergey Brin.

Vehiculul nu este o masina normala careia i s-au adaugat dispozitive care sa o conduca, asa cum erau cele pe care le-a testat Google pana acum, ci e un design facut de la zero. Masina fara sofer a celor de la Google are doua locuri si nu are volan, manete sau pedale. Are numai buton care sa o porneasca si sa o opreasca si un ecran care sa iti arate traseul.

Poate sa ating 25 de mile pe ora (cam 40 km/h) si e perfecta pentru zone aglomerate sau deplasari pe distante scurte. Are, normal, o multime de senzori, astfel ca stie ce se intampla in fata, astfel incat sa evite pericolele care pot aparea.

Google are in plan sa construiasca in jur de 100 de astfel de prototipuri pe care sa le testeze, iar daca totul merge bine, se va trece la un program pilot. Cu alte cuvinte, nu te astepta sa poti cumpara una prea curand.

Exista si un clip, ca sa iti faci o idee mai clara:

Lasand la o parte placerile condusului, ideea de a face altceva in timp ce masina te duce dintr-un loc in altul parca are un oarecare farmec…

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *