ASUS ROG G550JK – Un nou si puternic laptop de gaming, mai suplu si mai usor

Meseriasul laptop de gaming ASUS ROG G750JZ are un singur dezavantaj – este prea masiv, prea greu si prea gros, astfel ca nu este facil de transportat. Se pare ca ASUS are de gand sa-i multumeasca si pe cei care doresc un laptop de gaming mai suplu si mai usor, pentru a-l purta cu ei oriunde ar merge. Tocmai ce a fost anuntat modelul ROG G550JK, care are un ecran de 15.5 inchi, o grosime de 2.77cm si o greutate de 2.5KG. Ca sa nu mai spun ca-mi place foarte tare cum arata. Are o carcasa din aluminiu vopsita intr-un negru mat cu linii rosii, o combinatie atragatoare din punctul meu de vedere.

Fisa lui tehnica nu are cum sa nu va atraga atentia. In primul rand ca aveti la dispozitie doua modele de ecrane: unul IPS de 15.6 inchi  cu reolutie de 1920 x 1080 pixeli si altul de 15.6 inchi  cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli, cel din urma echipand modele mai ieftine.

In rest, configuratiile se bazeaza pe un procesor  quad-core Intel Core i7-4700HQ tactat la 2.4Ghz cu HyperThreading si Turbo Boost pana la 3.4Ghz (la fel ca la G750JZ), pana la 16GB memorie RAM, sistem grafic cu o placa grafica Intel HD4600 plus una suplimentara Nvidia GeForce GT850M cu 2 sau 4GB VRAM si unitate optica DVD Super-Multi / Blu-ray Combo / Blu-ray writer.

ASUS ROG G550JK

Puteti alege diverse solutii  de stocare: pe hdd-uri de 2.5 inchi SATA cu o capacitate de 1TB /1.5TB ( la 5400rpm), de 2.5  inchi SATA cu o capacitate de 750GB/1TB (la 7200rpm), de 2.5 inchi SATA de 750GB ( la 5400rpm, SSH) sau pe SSD-uri de 256GB.

Chiar sunt curios cat de bine se preteaza tehnologia IPS la jocuri, in specil la scenele dinamice. In rest, la filme sau la vizualizarea pozelor, ar trebui sa stea foarte bine, sa afiseze o paleta coloristica naturala si unghiuri largi de vizualizare. Gamerii vor da un verdict, cu siguranta.

De remarcat ca laptopul vine cu sistem de sunet Bang & Olufsen, ceea ce inseamna ca va fi in stare sa redea un sound placut si echilibrat. Sa nu uit ca tastatura are iluminare de fundal, intr-o nuanta rosie.

ASUS ROG G550JK

Revin cu preturi si disponibilitate.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *