Adata Tulip – Lampa de birou

De data asta o sa va povestesc cateva impresii despre o… lampa de birou. Stiu, nu prea imi sta in obisnuinta sa abordez astfel de subiecte, dar ma gandesc ca poate va dau o idee buna, in caz ca aveti nevoie de un astfel de accesoriu acasa sau la serviciu.

Adata este un producator cunoscut pentru accesorii si componente de computer, cum ar fi memorii RAM, SSD-uri, solutii de stocare externa si, mai nou, pentru acumulatorii portabili. Din cate am inteles, de producatia lampii de birou, si pesemne a altor solutii de iluminare, se ocupa o companie sora, Adata Lightning.

Lampa Adata Tulip am vazut-o prima data la CeBIT, la intalnirea cu Alex Rudinger, managerul de marketing al companiei taiwaneze in Europa. M-am aratat interesat de ea si, la intoarcerea in tara, reprezentantii de aici mi-au trimis-o pentru a o experimenta personal.

Adata Tulip

Nu cred ca trebuie sa mai spun cat de util poate fi un astfel de accesoriu de iluminare pe biroul unui elev sau student, sau chiar la serviciu. Imi aduc aminte din tineretile mele, din studentie mai exact, cum imi petreceam noptile invatand in timpul sesiunilor la lumina unei lampi de birou. Deosebirea fata de imaginea de mai sus era ca, in loc de un laptop sau un computer, activitatea mea se desfasura analogic, cu caietul, cartea si pixul.

Adata Tulip Led

Dupa cum vedeti, lampa Adata Tulip are un design modern, astfel ca se poate integra fara probleme atat pe biroul unui tanar invatacel cat si intr-un decor mai pretentios, chiar unul amenajat in stilul minimalist. Este construita din plastic, cu finisaje de calitate, arata bine.

Iluminarea se face cu led-uri, tehnologie care garanteaza un consum redus de energie, chiar cu 60% mai putin spun producatorii, si un timp de utilizare de aproximativ 40.000 de ore. Are mai multe trepte de intensitate luminoasa (100%, 80%, 60%) si chiar un mod de veghe, schimbarea intre ele realizandu-se prin intermediul butonului de la baza.

Am remarcat ca puterea luminoasa este de ajuns pentru desfasurarea activitatilor in conditii propice, insa fara a fi agresiva cu ochii nostri. Ofera o putere maxima de 1000 lux iar lumina are o temperatura de culoare de 5500K.

Ca tot este construita de o companie high-tech, parca as fi vrut sa aiba si un adaptor USB pentru incarcarea telefonului sau a tabletei. Sau, cine stie, poate ca la modele viitoare vor integra solutii de incarcare prin inductie electromagnetica pentru gadget-uri mobile compatibile, pentru viitoare smartwatch-uri de exemplu.

Cam atat despre lampa Adata Tulip, nici nu stiu ce sa va spun mai multe. Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul oficial. Are un pret in jurul a 65USD.

O sa va las in compania unor poze, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Adata Tulip – Lampa de birou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *